Pai ubi jalar Patti LaBelle boleh dijual, tetapi kami mempunyai resipi

Penyanyi Patti LaBelle's Sweet Potato Pie is sold out at Walmart
Penyanyi Patti LaBelle dan pai ubi jalar.Getty Images, Shutterstock

Pai buatan sendiri yang hebat boleh membuat siapa pun keluar lagu, tetapi penyanyi James Wright Chanel telah mengambil sesuatu ke tahap yang lain dalam video YouTube kini virus di mana dia menyanyikan bintang super Patti LaBelle Sweet Potato Pie, pencuci mulut pra-pakej yang tersedia secara eksklusif di Walmart . Terima kasih kepada video Wright Chanel, pai menjual pada kadar satu pie sesaat selama 72 jam terus dari hari Jumaat hingga Ahad minggu lepas ini. Kedai-kedai di seluruh negara terjual dan pasaran hitam dibuka, dengan pai menjual di eBay sebanyak $ 12,000 untuk penghantaran dari pintu ke pintu (mereka hanya $ 3.98 setiap satu di kedai). Tetapi jangan panik jika anda benar-benar keperluan untuk mendapatkan tangan anda pada salah satu pencuci mulut dari Queen of the Rock dan Soul: ada lebih banyak pai dalam perjalanan menurut peruncit.

Patti LaBelle's Sweet Potato Pie is sold out at Walmart's throughout the US
Walmart

“Kami telah menempatkan beberapa ribu lagi di pusat pengedaran kami dan minggu ini kami memprosesnya dan mengarahkan mereka ke kedai di mana terdapat keperluan yang paling besar untuk mereka,” kata John Forrest Ales, Pengarah Komunikasi Korporat di Walmart. Itu bermakna jika anda tinggal di Chicago atau negeri Louisiana, bandar dan negeri di mana mereka telah menjadi yang paling popular dan permintaan, anda lebih cenderung untuk mencari Pie Sweet Potato Patti LaBelle. Tetapi sampai ke sana dengan cepat dan stok sekarang: “Kami tidak pasti jika lebih banyak akan tersedia oleh Thanksgiving tetapi kami sedang berusaha melakukannya.”

Patti LaBelle's Sweet Potato Pie is sold out at Walmart's throughout the US
Walmart

Apa gunanya? “Pembekal kami benar-benar kehabisan ubi keledek,” kata Forrest Ales. “Kami memerlukan 2 juta pound ubi keledek untuk membuat lebih banyak pai. Pembekal kami telah berusaha untuk mendapatkan bekalan sepanjang minggu dan kentang manis telah ditimbun semula tetapi akan mengambil sedikit masa untuk menjadikannya menjadi halus, kemudian menjadikannya pai dalam tin dan kotak pai yang betul. Fokus kami adalah untuk mendapatkan inventori yang kukuh kerana mereka akan menjadi besar untuk Krismas. “

Patti LaBelle's Sweet Potato Pie is sold out at Walmart's throughout the US
Walmart

LaBelle bekerja dengan pasukan Walmart untuk membangunkan resipi untuk pai dan ia hanya berada di rak sejak September dengan harga runcit $ 3.98 dan harga roll-back semasa $ 3.48. “Pembeli kami tahu bahawa ia akan menjadi popular tetapi jualan melebihi jangkaan kerana video virus,” kata Forrest Ales..

Patti LaBelle making sweet potato pie in 1999
Walmart

Pemenang Grammy sangat teruja kerana dia menjelajah Wright Chanel untuk mengucapkan terima kasih kerana memberikan pai beliau seperti ulasan yang menyerlah dalam video viralnya: “Dia terus memberitahu saya betapa dia mencintai saya,” katanya kepada pameran berita tempatan di Chicago . “Dia terus memberitahu saya untuk menjadi saya Dan dia seperti, budak lelaki, anda boleh menyanyi!”

Kejutan! Patti LaBelle mengejar Willie Geist, Dewan Tamron dengan pai

20.20.201506:58

Wright Chanel menjadi selebriti mini di Walmart tempatannya di Los Angeles di mana rakan kongsi kedai dan pelanggan telah meminta untuk mengambil gambar dengannya. Walaupun terkenal dengan tanggungjawabnya untuk membantu menjadikan pai sebagai penjual terbaik, dia tidak beruntung apabila mendapat satu lagi Patti Sweet Potato Pies Patti pada masa ini: “Kami menyukai semua pelanggan kami supaya kami dapat ‘t memberinya apa-apa rawatan khas, tetapi kami mempunyai banyak terima kasih dan penghargaan kepadanya, “kata Forrest Ales.

Versi Walmart Sweet Potato Pie Patti LaBelle masih boleh dijual tetapi bertuah untuk anda, kami mempunyai resipi untuk versi buatan sendiri kegemarannya:

Patti LaBelle's Sweet Potato Pie
Dapatkan Resipi itu

Pai Sweet Potato Patti LaBelle

Patti LaBelle

Untuk inspirasi lebih banyak, lihat papan Pinterest kami!