Orang ramai teragak-oakan mengenai telur coklat putih edisi terhad Cadbury

Terdapat beberapa hidangan yang kita tidak boleh membantu tetapi berfikir tentang ketika percutian tertentu roll sekitar – dan, sejauh gula-gula bermusim pergi, Cadbury Creme Telur ada di sana dengan Peeps dan kacang jeli untuk Paskah.

Cadbury memanfaatkan persatuan klasik ini dengan mengambil keputusan pada tahun ini dengan White Chocolate Creme Eggs pertama mereka. A putih telur ?! Genius tulen.

Cadbury

Pecahan tradisional terdiri daripada cangkir coklat susu di sekeliling jingga putih dan putih yang menyerupai telur mentah putih dengan kuning telur. Versi baru hanya menggantikan coklat susu untuk coklat putih, yang bermaksud ia lebih dekat menyerupai telur sebenar yang mungkin anda dapati di dalam peti sejuk.

Tetapi jangan terlalu teruja: Rawatan edisi terhad ini hanya terdapat di U.K. dan anda tidak akan dapat berjalan ke mana-mana kedai dan hanya mengambil segenggam. Untuk menjaringkan telur ini, anda perlu cukup bernasib baik untuk mencari salah satu daripada 350 hingga 400 yang tersembunyi di dalam pembungkusan telur coklat susu biasa di kedai runcit seperti Tesco dan Sainsbury. Dan, untuk membuat perkara lebih rumit, mereka akan dibalut dengan kerajang yang sama seperti telur biasa.

Walaupun hanya mencari jenis telur creme yang berbeza mungkin kelihatan seperti alasan yang cukup besar untuk meraikan penggemar coklat yang dikhaskan, anda juga boleh menang besar. Cadbury telah membelokkan telur ke dalam pertandingan gaya Willy Wonka. Apabila mencari telur coklat putih, pemenang bertuah akan dapat menghubungi hotline Cadbury untuk menuntut hadiah wang tunai. Kebanyakan telur, yang datang dengan kod unik mereka, akan menjaringkan anda sekitar 100 paun ($ 136 USD), tetapi 34 telur bernilai 1,000 paun ($ 1,355 USD). Dan ada satu pun hadiah utama yang bernilai £ 2,000 yang bernilai lebih daripada $ 2,700!

Potensi untuk memenangi besar telah menjadikan Twitter pelbagai jenis teruja.

Tetapi beberapa pers telah menuduh peminat telur pergi terlalu jauh untuk mencari makanan yang memenangi wang tunai. Di U.K., risalah runcit berkongsi gambar Cadbury Creme Egg yang mereka katakan telah dibungkus dan tidak-hati-hati-dibungkus semula oleh orang yang mencari gula-gula alabaster sukar difahami.

Orang mungkin mahu menyesuaikan diri dengannya. Sejak Cadbury mengeluarkan kira-kira 500 juta Creme Eggs setiap tahun, peluangnya adalah sesiapa yang skornya perlu melalui sejumlah besar telur untuk mencari hanya satu pemenang coklat putih.