Orang benar-benar freaking keluar cara yang betul untuk memotong roti bakar

Bagi orang-orang di luar sana masih makan karbohidrat (dan lebih banyak berjuta-juta orang yang memaksa diri untuk menikmati roti bakar alpukat) ada perdebatan besar tentang bagaimana anda perlu memotong roti anda.

Sepanjang hujung minggu, Twitter nyaris meletup apabila akaun pengguna Hallamnation menyiarkan foto yang mempamerkan tiga cara yang mungkin untuk menghiris roti bakar – dan perbahasan berikutnya telah membahagikan internet.

Tinjauan itu mengandaikan bahawa pada dasarnya terdapat tiga cara untuk memotong roti: memotongnya secara menyerong, memotongnya secara mendatar atau memotongnya secara menegak ke tengah.

Apabila ia datang kepada makanan, ramai yang boleh berhujah bahawa bagaimana seseorang suka makan roti bakar adalah “masing-masing sendiri” … tetapi nampaknya roti bakar sangat memecah-belah dan terdapat banyak pengsan yang berlaku berdasarkan pilihan orang yang dibuat.

Ini topik hangat tidak kira bagaimana anda memotongnya – terutamanya bagi orang-orang miskin yang memilih pilihan ketiga.

Jadi apa jawapan yang betul? Nah, seseorang boleh berhujah bahawa selagi anda dapat memakan roti anda, itu tidak penting. Tetapi kami di TODAY Food ingin mendapatkan sumber rasmi untuk menimbang. Dan ternyata, ada a betul cara.

“Tidak syak lagi, anda mahu memotong roti bakar secara mendatar. Penyampaian bijak, ia kelihatan yang terbaik, “kata Jon Beattie, Chef Eksekutif The Renaissance di Richmond, Virginia, kepada TODAY Food.” Selain itu, anda boleh memegang lebih mudah dan mula makan tanpa gigitan pertama yang terlalu besar. “

Nah, itu menyelesaikan perdebatan kecil ini!