Obsesi makanan presiden: Kacang jeli, ‘pizza cheeseburger’ dan banyak lagi

Malah presidents have curious food obsessions. Richard Nixon enjoyed the unusual combination of cottage cheese with ketchup.
Malah presiden mempunyai obsesi makanan yang ingin tahu. Richard Nixon menikmati gabungan keju kotej yang luar biasa dengan sos tomato.Bettmann / Corbis / Hari ini

Dari kacang jeli ke cheeseburgers dan keanehan seperti keju cottage dengan saus tomat, F & W mendedahkan obsesi makanan presiden A.S. kepada orang awam Amerika.

Ron Sachs/CNP/Corbis
Hari ini

Barack H. Obama (2009-sekarang)
Presiden Obama adalah seorang kekasih yang kaya asin, dan salah satu indulgensi kegemarannya ialah Caramels Garam Asap Fran – caramels mentega yang dilapisi dalam susu coklat dan ditaburi garam laut asap. Presiden itu diperkenalkan kepada Caramels oleh pengasas dana Demokrat Cynthia Stroum: “Dia telah di belakang pentas sebelum dia keluar untuk membuat ucapannya,” katanya kepada Seattle Post-Intelligencer pada 2008. “Ketika ia memasuki panggung, dia melihat saya dan berbisik di telingaku, ‘Oh saya, apa itu? Mereka fenomenal. Saya mahu lebih banyak lagi. ‘Jadi itu menjadi keraguan saya untuknya. “

Roger L. Wollenberg / Pool / CNP / Corbis / Hari ini

George W. Bush (2001-2009)

Pada bulan Julai 2007, chef White House, Cristeta Comerford mendedahkan bahawa “untuk makan malam, presiden suka apa yang kami panggil pizza cheeseburger buatan sendiri, ‘kerana setiap bahan cheeseburger adalah di atas pizza margherita.”

Joseph Sohn / Visions of America / Corbis / Today

William J. Clinton (1993-2001)

Sebagai gabenor Arkansas, Bill Clinton kerap memakan Tempat Makan Doe di Little Rock, di mana dia sering makan cheeseburger jalapeño berminyak dengan salad, tomato, mayonis, acar dan bawang. Kemudian, ketika berada di White House, keinginan presiden untuk makanan segera McDonald dipalsukan pada “Saturday Night Live”. Selepas pembedahan berkaitan jantung pada tahun 2004 dan 2010, Clinton menjadi vegan pada tahun 2011.

Ramin Talaie / Corbis / Hari ini

George H.W. Bush (1989-1993)

Kesukaan Bush untuk goreng babi goreng dengan sos Tabasco muncul pada bulan Mac 1988 semasa profil kempen presidennya dalam majalah Time. Menurut artikel New York Times pada tahun 1989, “ketika Mr Bush menyatakan rasa rindu daging babi, penjualan melonjak 11 persen dan dia ditahbiskan ‘Man Man of the Year’ oleh pembuat daging babi.”

Bettmann/Corbis
Hari ini

Ronald Reagan (1981-1989)

Presiden Reagan menyimpan sebotol kacang jeli di mejanya di Pejabat Oval dan di Angkatan Udara Satu semasa dua istilahnya, dari tahun 1980 hingga 1988. “Anda boleh memberitahu banyak tentang watak fella dengan sama ada dia memilih semua satu warna atau hanya ambil segelintir, “katanya.

Richard M. Nixon (1969-1974)

Keju kotej dan saus tomat adalah hidangan kegemaran Presiden A.S. sahaja untuk meletak jawatan. (Mungkin gabungan ganjil sepatutnya mencetuskan kebimbangan bahawa sesuatu tidak betul.)

Bettman / Corbis / Hari ini

Lyndon B. Johnson (1963-1969)

“Makan malam Johnson selalunya menjadi pilihan pokok-pokok Selatan yang berat, dan dia menegaskan bahawa bahagian-bahagian itu menjadi besar – tumpukan besar kacang hitam dan puding hitam – dan dia menyikat makanan ke dalam mulutnya, kepala membongkok rendah di atas pinggannya,” tulis ahli sejarah Robert Caro dalam “Sarjana Senat,” jumlah ketiga dalam siri “The Years of Lyndon Johnson.” Sebagai senator, Johnson dikenali sebagai seorang hamburger untuk makan tengah hari setiap hari, dan merupakan presiden pertama yang menjadi tuan rumah sebuah cookout, di West Terrace of the White House.

Klik di sini untuk lebih banyak obsesi makanan presiden

Lagi dari Makanan & Wain:

Bar terbaik Amerika

Burger terbaik di U.S.

Tempat pizza terbaik di U.S.

Sandwic terbaik di U.S.

Resipi kegemaran semua rakyat Amerika F & W