Mesin basuh pinggan mangkuk yang selamat, papan pemotong dua hala ini hidup sepenuhnya sehingga gembar-gembur

Bukan semua orang mahu menghabiskan lengan dan kaki di papan pemotong yang baik. Tetapi, ia tidak berbaloi kehilangan satu sama ada kerana produk yang tidak akan berada di kaunter. Masukkan papan utiliti OXO Good Grips.

Hampir 2,000 pelanggan Amazon telah menulis ulasan tentang ini $ 15 tanpa slip, papan memotong plastik yang dibuat oleh syarikat yang sama yang membawa kami alat alpukat yang berubah-ubah. Secara semulajadi, saya terpaksa melihat apa yang sedang berlaku. Inilah yang saya dapati.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

OXO Good Cutting Utility Cutting Board, $ 15, Amazon

OXO Good Grips utility board.
OXO Good Grips board utiliti.Amazon

Plastik terasa kuat dan mudah dibersihkan.

Saya biasanya membeli papan pemotong buluh dalam julat $ 10 hingga $ 15, kerana saya selalu memilih permukaan semula jadi di bawah makanan saya. Tetapi mereka bukan pencuci pinggan selamat, memerlukan air sejuk untuk membersihkan dan biasanya meledingkan dari masa ke masa.

Permukaan bebas OXO’BBPA adalah mesin basuh pinggan mangkuk yang selamat, tetapi membilas dengan mudah saya cenderung mencuci dengan tangan (dan saya benar-benar tidak suka mencuci tangan). Residu seperti alpukat yang clumpy dan sos likat melepaskan dengan satu sapu span.

Selepas beberapa sesi pemotongan, saya dapat melihat beberapa rabung di mana pisau itu melanda (pendedahan penuh: saya penambang yang agak agresif). Tetapi celah-celah tidak begitu serius seperti yang ada pada papan plastik murah yang saya gunakan pada masa lalu.

Trim bukan slip benar-benar menyimpan papan di tempatnya.

Sebelum saya mendapat OXO, saya sentiasa berpegang teguh pada papan saya untuk mengelakkannya daripada tergelincir atau bergoyang ketika saya cincang. Potong getah OXO di kedua-dua belah papan 10½ dengan 14½ inci adalah ciri kegemaran saya.

Genggaman mengekalkan papan yang kuat – meningkatkan keupayaan saya untuk memotong dengan cepat, cekap dan selamat.

Antara ciri-ciri yang tidak tergelincir di papan pemotongan ini dan sarung tangan keajaiban $ 11 ini, rekod jejak saya yang tajam adalah lebih baik setiap hari.

Ia seperti dua papan pemotong untuk harga satu!

Tidak seperti beberapa papan pemotong yang hanya mempunyai satu permukaan pemotongan, yang satu ini benar-benar bermuka dua. Satu sisi papan mempunyai alur di sekeliling perimeter, yang bagus untuk menangkap jus (seperti ketika anda memotong buah).

Secara keseluruhannya, jika anda selepas papan pemangkasan yang baik dan baik yang akan terus mencincang, papan utiliti OXO Good Grips adalah pilihan yang baik.

Ingin memperluaskan bekalan anda? Cuba produk serupa ini.

Vettore Non-Slip Cutting Board, $ 15, Amazon

Vettore non-slip cutting board on Amazon.
Vettore tidak memotong papan di Amazon.Amazon

Papan pemotong Vettore mempunyai kaki tidak tergelincir dan diperbuat daripada plastik tanpa BPA tahan noda. Ia adalah pencuci pinggan selamat dan kebanyakan pengulas Amazon mengatakan ia tidak meledingkan dari masa ke masa. Sama seperti OXO, papan pemotongan ini mempunyai alur untuk menangkap jus.

Papan ini adalah pilihan yang baik jika anda ingin menggantung papan pemotong anda dari cangkuk atau rak, kerana ia mempunyai pegangan di bahagian atas. Sedikit lebih besar daripada OXO, Vettore berjalan hampir 12 hingga 16 inci dan dilengkapi dengan aksen getah hitam, hijau atau merah.

Lembaga Pemotongan Antimikrob Neoflam, $ 13, Amazon

Neoflam cutting board on Amazon.
Papan pemotongan Neoflam di Amazon.Amazon

Papan pemotong Neoflam adalah produk pilihan Amazon dan hebat untuk kita yang mahukan bakat dapur sedikit. Papan-papan itu datang dalam pelbagai warna, termasuk merah jambu merah dan suka bermain. Pilihan lain plastik tanpa bPA (mesin basuh pinggan mangkuk selamat) dengan tepi bukan slip dan alur jus, papan ini juga mempunyai perlindungan antimikroba Microban untuk membantu menjaga kuman di cek. Ia adalah 10 hingga 14½ inci dan mempunyai pegangan untuk menggantung mudah.

Chef Made Easy Memotong Plastik Besar, $ 15, Amazon

Chef Made Easy purple cutting board with complimentary cutting shears.
Chef Made Easy memotong papan ungu dengan gunting pemotong percuma.Amazon

Ini lebih besar 12 oleh 17-inch papan memotong tidak akan membuat tugas mencincang besar lebih mudah. Ia mempunyai ciri-ciri yang sama dengan OXO dan papan lain, dan juga dilengkapi dengan set bebas gunting dapur berkualiti tinggi, yang pengulas Amazon memanggil “bonus yang besar.”