Menyentuh cara deli kegemaran Anthony Bourdain memberi penghormatan kepada tukang masak akhir

Bagi mereka yang tahu Anthony Bourdain, chef selebriti terkenal yang meninggal dunia minggu ini dengan membunuh diri, itu perkara-perkara kecil yang mereka akan ketinggalan.

Gary Greengrass, pemilik terkenal Upper West Side deli, Barney Greengrass, akan kehilangan Bourdain sebagai pelanggannya yang baik.

Greengrass dan Bourdain “kembali lama,” menurut pemilik deli, dan pada hari Jumaat pagi, Greengrass menghormati tukang masak lewat dengan menubuhkan sebuah meja kosong dengan pesanan biasa Bourdain: Nova Scotia lox, berebut telur dan bagel.

Greengrass menetapkan penyebaran di atas meja Bourdain yang digunakan ketika ia menyerlahkan deli makanan klasik Yahudi pada episod 2002 Rangkaian Makanannya, “A Cook’s Tour.” Bourdain mengesahkan restoran sepanjang kerjayanya, sama ada di skrin dan sebagai pelanggan yang kerap.

“Kami memutuskan untuk menubuhkan meja seperti yang dia suka,” kata Greengrass HARI INI. “Saya fikir ia akan menjadi penghormatan yang baik untuk meletakkannya betul-betul di meja di mana dia duduk … makan dan membaca New York Times. “

Pemilik deli lama itu tetap menyebarkan berita New York 1 mengenai kehidupan dan warisan Bourdain. Wartawan NY1 Van Tieu tweeted foto, yang telah mendapat ribuan balasan dan mengundurkan diri. Penghormatan itu memberi kesan kepada Greengrass dengan mendalam.

“Ini penghormatan yang baik, tetapi dia seperti kawan,” kata Greengrass. “Kami melihat banyak orang terkenal yang datang ke sini, tetapi dia hanya seorang lelaki biasa. Dia merawat semua orang dengan kerap, tidak seperti seorang selebriti. “

Greengrass berpendapat bahawa pemilik restoran dapat mengetahui “semua orang dalam lingkungan yang unik” dengan keselesaan dan rasa hormat. Dan melalui ruang ini, Bourdain dan Greengrass mengembangkan hubungan yang menjangkau benua.

Anthony Bourdain
Bourdain ditemui mati Jumaat di bilik hotelnya di Perancis, sambil mengusahakan siri CNN mengenai tradisi kuliner di seluruh dunia.Richard Shotwell / AP

Menurut Greengrass, apabila Bourdain mengembara ke Afrika untuk episod “Bahagian Tidak Diketahui”, dia memberitahu kamera bahawa chef yang dipaparkan pada episod itu “mengetahui kawasan ini seperti ‘Saya tahu kaunter deli di Barney Greengrass.'” Pujian Bourdain merendahkan Greengrass. Bar deli benar-benar “pergi ke tempatnya,” kata pemiliknya.

“Apabila anda melihat persembahannya dan dia duduk di sana di tengah-tengah dunia, anda tahu dia kelihatan selesa. Dia merasa betul di rumah, “jelas Greengrass. “Dan apabila dia datang ke sini, apabila dia datang kepada kami, dia berasa selesa.”

Pemain berusia 110 tahun itu akan terus memasak untuk Bourdain, walaupun Greengrass mengatasi dengan kecederaan pemandu chef itu.

“Sukar untuk menyerap bahawa dia telah meninggal dunia,” Greengrass memberitahu HARI INI. “Dia berpengetahuan, dia hebat untuk dunia masakan New York City. Dan cara dia membawa makanan dari semua budaya yang berbeza ke skrin, dia akan pergi dan dia hanya akan bercampur masuk dan merasa di rumah. “

Chef dan penulis Anthony Bourdain mati pada usia 61 tahun dalam bunuh diri yang jelas

Jun.08.201800:41