Menu Paskah ini membolehkan anda meraikan gaya!

Sedia untuk menjadi tuan rumah makan malam Easter tahun ini? Anda lebih bersedia apabila anda mempunyai menu membuat mudah tetapi sensasi ini. Ukur 30 minit setiap malam untuk mendapatkan hidangan sampingan dan pencuci mulut anda, termasuk kentang berkrim berkrim klasik, telur rebus dan tart lemon yang menyegarkan. Semua yang perlu dilakukan pada hari Ahad Paskah adalah panaskan semula dan berkhidmat!

Ikuti pelan persiapan 5 hari kami di bawah (termasuk ping runcit) dan anda akan duduk cantik di kepala meja.

Casey Barber

MENU:

  • Telur Devil Klasik
  • Salad musim bunga dengan alpukat, lobak merah dan jeruk
  • Easter Ham
  • Kentang Kacang Kentang
  • Lemon Tart
Dapatkan Resipi itu

Telur-telur Devine Buat-Ahead

Casey Barber

Dapatkan Resipi itu

Salad Spring dengan Avocado, Radish, dan Citrus

Casey Barber

Dapatkan Resipi itu

Membuat Potong Sapi Kentang

Casey Barber

Dapatkan Resipi itu

Buat Temuduga Lemon Tart

Casey Barber

PELAN PREP 5-DAY

Rabu sebelum Paskah:

Pergi runcit ping! Kebanyakan hams yang anda akan beli dari pasar raya telah diminum terlebih dahulu atau sebelum dimasak, jadi apa yang perlu anda lakukan ialah memanaskan semula dan bersinar dengan keinginan anda pada Ahad Paskah. Apabila membeli ham, anda mungkin akan dibentangkan dengan pilihan ham tanpa tulang atau tulang dalam. Ham yang tidak bernyawa lebih mudah diukir di atas meja, tetapi tulang dalam ham mengekalkan kelembapannya sedikit lebih baik apabila memanaskan semula dalam ketuhar – dan ia mempunyai tulang ham lazat yang boleh digunakan untuk stok sup selepas makan, jadi ia adalah pilihan.

Berapa banyak ham untuk dibeli? Bergantung kepada bilangan pembuka selera dan hidangan sampingan anda akan berkhidmat bersama dengan hidangan utama, anggaran 1/4 hingga 1/3 paun ham setiap orang. Ingatlah bahawa berat tulang dalam tulang juga termasuk tulang, jadi anggaran anda oleh beberapa takik hanya untuk selamat.

Khamis:

Buat dan buat terlebih dahulu bakteria kentang. Dingin hingga suhu bilik, kemudian tutup dan simpan sehingga Ahad.

Jumaat:

Buat apron lemon. Dingin hingga suhu bilik, kemudian tutup dan simpan sehingga Ahad.

Sabtu:

Jadikan telur rebus dan singkapkan bahagian komponen dalam sekelip mata.

Perayaan Ester:

3 jam sebelum anda merancang untuk berkhidmat makan malam, mulakan ham

Panaskan oven ke 325˚F.

Letakkan ham di dalam periuk panggang, sama ada di atas rak atau di atas beberapa kentang atau bawang merah yang tebal untuk mengelakkannya daripada bahagian bawah kuali. Sekiranya kulit ham belum dijaringkan dalam corak berlian, sedikit hiris ham dengan pisau paring untuk melakukannya.

Untuk lapisan salutan yang mudah masak pada ham anda, kacau 1 cawan cahaya atau gula perang gelap dengan 2 sudu Dijon mustard dan 2 sudu makan bourbon atau Dr. Pepper bersama-sama dalam mangkuk. Sebarkan murah hati dengan ham.

Khemah kuali dengan foil dan panggang ham selama 90 minit.

Terluka dan bakar selama lebih kurang 1 jam, sehingga ham mempunyai luaran yang renyah dan termometer dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal dari ham mendaftarkan 140 derajat. (Anggarkan kira-kira 18 minit setiap paun, sekali lagi, ham telah selamat dan dimasak sepenuhnya, anda hanya memanaskannya.)

Selesai telur yang dibuang

Semasa ham bakes, isikan telur yang hancur dan hiaskan dengan paprika. Dikehendaki untuk tetamu makan sebagai makanan pembuka atau simpanan untuk makan malam Paskah.

Mulakan salad

Pasang salad dan kocok vinaigrette, tetapi pastikan kedua-dua komponen itu berasingan.

45 minit sebelum anda merancang untuk makan, memanaskan kentang dan selesaikan hidangan lain

Keluarkan kerajang dari kaserol kentang dan letakkan di dalam ketuhar untuk memanaskan semula selama 30 minit. Kaserol boleh memasak bersama ham jika ada ruang dalam oven, atau ham boleh berehat di kaunter sehingga 30 minit sebelum ukiran.

Ambil tart limau keluar dari peti sejuk supaya ia akan datang ke suhu bilik semasa anda makan malam.

Hancurkan salad dengan vinaigrette, dan sajalah pesta Paskah anda!

Loading...