Mengapa anda tidak sepatutnya mencuba ‘penggodaan’ pasta yang akan menjadi virus

Internet penuh dengan idea yang buruk, dan makanan terbaru “hack” untuk pergi virus tidak terkecuali. Satu jawatan yang menunjukkan gambar colander diletakkan di atas periuk pasta mendidih, yang kemudiannya terbalik ke atas sinki untuk mengalirkan air memasak telah membuat pusingan di Twitter dan Facebook. Dan orang-orang telah kehilangan fikiran mereka, memikirkan bahawa segala yang mereka ketahui adalah dusta.

“BAGAIMANA [BAGAIMANA] BAGAIMANA ANDA [sic] TERPILIH UNTUK MELAKUKAN ITU?” @Woahaydrian mengulas.

Tidak, buddy, itu TIDAK bagaimana anda sepatutnya melakukannya.

Sebagai tukang masak sendiri, ini kelihatan tidak masuk akal. Anda tidak menjimatkan hidangan, atau masa, atau membuat sesuatu yang lebih baik. Selepas berunding dengan pakar-pakar walaupun, saya tahu ia juga berbahaya.

Giada De Laurentiis, pakar chef dan pasta selebriti, memberitahu KANAK-KANAK Makanan dia fikir ia adalah satu “helah pintar,” tetapi, dia menambah, “Ini sedikit berisiko dan berbahaya jika anda tidak mempunyai penapis yang sempurna dan periuk Gabungan itu juga membuat saya sedih melihat air pasta yang indah itu jatuh ke dalam longkang! “

Sempurna Pasta Pomodoro
Dapatkan Resipi itu

Pasta Pasta sempurna

Scott Conant

Memandangkan ada peluang yang baik anda minum arak semasa memasak pasta (adakah saya hanya?), Kemungkinannya adalah sesuatu yang tidak kena. Dan di atas itu, spageti anda tidak boleh mencapai potensi sebenar dengan teknik ini.

“Sebenarnya ada yang salah dengan ini,” kata James Briscione, pengarah penyelidikan masakan untuk Institut Pendidikan Masakan di New York City. “Mari kita mulakan dari perspektif keselamatan. Terdapat risiko yang tinggi untuk membakar diri anda, sama ada di dalam periuk atau dengan air apabila anda mencurahkannya. Jika anda tidak memegangnya dengan selamat, anda mempunyai peluang yang baik untuk mencurah pasta ke dalam sink anda, yang tidak bersih. Tergantung bagaimana panas periuk anda, ada kemungkinan yang baik untuk mencairkan colander dan merosakkan periuk anda. “

Buat pasta primavera lazat Lidia Bastianich dalam masa 10 minit

20.20.201703:34

Jadi, apa itu betul cara untuk memasak pasta?

“Sekatkannya terus dari air ke dalam sos anda – anda ingin mendapatkan sedikit air berkanji itu ke dalam sos anda untuk meningkatkan rasa dan tekstur sos dan juga membantu sos memegang pasta dengan lebih baik,” kata Briscione. Tonton video ini untuk petua memasak pasta legit.)

Untuk melakukan itu, anda boleh menggunakan tong atau labah-labah (tidak, tidak bercakap kaki kakak panjang) untuk merebut pasta, kemudian gunakan sangkar atau cawan ukur untuk menangkap beberapa air pasta untuk sos anda.

Jika itu seolah-olah seperti terlalu banyak kerja, hanya pergi asas. Letakkan colander di wastafel anda, ambil periuk dengan potholder dan buang kandungan dalam colander, menempah sedikit air pasta.

Apabila pepatah lama pergi, jika tidak pecah, jangan membetulkannya!