Mendapat daging lembu? Titik campuran Wendy menjatuhkan rantaian saingan McDonald’s dan Burger King

Wendy mempunyai daging lembu segar dengan Burger King dan McDonald’s – tetapi kali ini, mereka bukan sahaja menceritakannya, mereka menyanyi.

Pada hari Jumaat, rantaian makanan segera menurunkan lima lagu pada campuran baru, termasuk beberapa lagu berlainan yang bertujuan untuk pesaing terbesar di dunia makanan segera.

“The mixtape jatuh sekarang tidak menarik pukulan Kami Beefin,” akaun Twitter rasmi Wendy yang diposkan.

Senarai main, berjudul “We Bein”, kini boleh didapati di Spotify, Apple Music dan Google Play. Ia mempunyai karya seni album yang mempunyai imej tunggal paten persegi tandatangan Wendy. Rantai itu menulis tweet pratonton seni awal minggu ini.

Lyrics from the track “Clownin”, “ambil jabs langsung di maskot McDonald’s, Ronald McDonald:” Anda bersembunyi dari funk / Itulah prolly mengapa anda cat wajah anda / Makanan saya yang hebat, orang yang berbaris seperti sehari / Meninggalkan anda dalam rasa malu, membuat anda kembali ke Cirque du Soleil / Permainan yang sejuk / Tapi apa yang anda harapkan dari tryna play / Tidak akan mengatakan tiada nama tetapi anda badut / Mendapatkannya, OK?

Satu lagi lagu yang berjudul “Rest In Grease,” memanggil mesin ais krim McDonald’s yang pecah: “Anda No. 1? Itulah jenaka / Kenapa mesin ais krim anda selalu pecah? / Mengapa anda memandu-terus sentiasa perlahan? ‘t tumbuh? / Ia adalah Ratu Wendy, perlu saya katakan lebih? “

Wendy ke McDonald’s: Anda masih akan menggunakan daging beku di kebanyakan burger anda?

Mac.31.201701:08

Sementara itu, lagu “Holding It Down,” menumpukan perhatian pada Burger King dengan lirik: “Masalahnya ialah anda tidak menyedari saya tidak memberikan kancing / Jadi bungkusnya, putar ayam itik itik / Dan BK, jangan fikir anda telah tersingkir / Anda menyalin menu lama saya dan meletakkannya di replay. “

Untuk membuat jelas jejak ini tidak hanya ditujukan kepada mana-mana restoran lama, Wendy juga tweeted pautan Spotify ke senarai main secara langsung di McDonald’s. “Jangan tidur di campuran ini,” rantai itu ditulis dengan emojis api dan burger.

Wendy telah semakin mendapat pujian di kalangan para peminat untuk menggunakan kreativiti media sosial untuk mengatasi pesaing makanan cepat saji. Pada bulan November, Wendy mengecam McDonald’s atas tweet Black Friday yang berlaku. Rantaian ini juga menghantar tweet yang berapi-api selepas McDonald mengumumkan kebanyakan lokasinya akan mula membuat Quarter Pounders dengan daging lembu segar dan bukannya beku beku. Wendy telah lama membanggakan menggunakan patties segar dan tidak beku.

“Jadi, anda masih akan menggunakan daging beku dalam PALING burger anda di SEMUA restoran anda? Meminta kawan,” tweet Wendy tweeted awal bulan ini.

Jadi, rantaian yang benar-benar mempunyai daging segar sekarang? Langkah awak, McDonald’s dan Burger King.