McDonald’s bertukar kepada daging lembu segar di Quarter Pounders – tetapi adakah mereka sihat?

Selepas minggu ujian di Oklahoma, McDonald’s akhirnya menambah daging segar ke menu seluruh negara.

Pada hari Selasa, rantaian makanan segera mengumumkan bahawa ia akan mengalihkan semua patties daging beku untuk patties segar pada burger Quarter Pounder pada awal Mei. Perubahan itu telah berkuatkuasa di lebih daripada 3,500 restoran. Walau bagaimanapun, lokasi di Hawaii dan Alaska masih akan menggunakan daging beku.

McDonalds

Perubahan yang akhirnya akan dilancarkan ke lebih daripada 14,000 lokasi, hanya mempengaruhi satu menu item. Big Macs, burger biasa dan burger cheesebur akan terus menggunakan patties daging lembu beku.

“Beralih kepada burger kuarza daging lembu segar adalah perubahan yang paling ketara terhadap operasi sistem dan restoran kami sejak All Day Breakfast [diperkenalkan pada tahun 2015],” kata Chris Kempczinski, presiden McDonald’s USA, dalam satu kenyataan.

Perubahan ini berlaku di tengah persaingan yang semakin meningkat dari rantai burger lain seperti Shake Shack dan Five Guys, yang hanya menggunakan daging lembu segar. Wendy’s telah menjahit McDonald’s di Twitter kerana hanya menambah daging segar kepada hanya salah satu barangan burgernya.

Jadi mengapa rantai tidak melaksanakan dasar patty yang tidak dibekukan di seluruh papan? Perubahan mungkin akan datang, hanya secara beransur-ansur, dan ia mungkin bergantung kepada sambutan pengguna pada bulan-bulan mendatang.

“Sekarang ini kami memberi tumpuan kepada melancarkan daging segar dalam burger suku tahunan yang termasuk burger Quarter Pounder dan Signature Crafted kami,” kata wakil McDonald’s kepada HARI INI Makanan melalui e-mel. “Masa akan memberitahu – kami sentiasa cuba dan membiarkan pelanggan kami menjadi panduan kami.”

Tetapi sementara pelanggan mungkin melihat daging lembu yang tidak beku sebagai lebih sihat daripada rekannya yang beku, para ahli nutrisi mencatat bahawa tidak selalu berlaku.

“Sepertinya [berdasarkan laman web rasmi McDonald’s] bahan-bahan [di burger] adalah sama,” kata Alix Turoff, seorang pakar diet dan pelatih peribadi yang berdaftar di New York City, memberitahu TODAY Food. McDonald’s sudah menggunakan 100 peratus, daging lembu diperiksa USDA tanpa pengawet atau pengisi di semua burgernya. “Jika apa-apa, ini tidak akan membezakan apa-apa nutrisi. Apa yang mungkin berbeza ialah tekstur.”

McDonald’s sedang mencari penghantaran ke rumah; Al Roker meluluskan

Mac.03.201701:01

Proses pemecatan daging lembu mungkin mengeringkannya, oleh itu pelanggan mungkin menjangkakan patty Quarter Pounder yang sedikit juicier. Tetapi Turoff menjelaskan bahawa sebenarnya terdapat beberapa manfaat untuk menggunakan makanan beku, terutama pada jumlah yang tinggi.

“Makanan beku berlanjutan lebih lama kerana bakteria tertentu tidak boleh tumbuh dalam suhu beku,” kata Turoff. “Inilah sebabnya mengapa anda boleh menyimpan daging di dalam peti sejuk lebih lama daripada di dalam peti sejuk. Ia berkata, saya yakin McDonald mempunyai perolehan yang cukup pantas jadi tidak seperti burger burger yang duduk selama beberapa hari tanpa digunakan.”

Sedangkan McDonald’s mungkin mengeluarkan lebih banyak wang untuk menawarkan daging lembu segar, Bonnie Taub-Dix, RDN, pencipta BetterThanDieting.com dan pengarang “Membaca Sebelum Anda Makan – Mengambil Anda dari Label ke Meja,” kata KAYU Makanan itu hanya kerana sesuatu yang “segar,” tidak semestinya menjadikannya paling sihat.

Said Taub-Dix, “Dalam beberapa kes, makanan beku, seperti hasilnya mungkin lebih unggul dalam nilai pemakanan dan rasa kerana tanaman dituai pada ketinggian kesegaran dan beku dengan cepat untuk mengelak nutrien dan rasa.”