Makanlah cara hidup anda dengan tips dan resipi dari Dr. Oz

Hos televisyen dan pakar pemakanan Dr. Oz berhenti pada HARI INI untuk berkongsi petua dari buku barunya, “Makanan Boleh Betulkan: Suapan Superfood untuk Lemak Lemak, Menentang Penuaan, dan Makan Cara Anda Sihat,” yang memecah cara mudah untuk meningkatkan kesihatan anda melalui diet.

Berdasarkan kajiannya sendiri, Oz mendedahkan makanan terbaik yang dapat membantu meringankan pelbagai isu kesihatan. Dia juga menunjukkan kepada kita bagaimana untuk membuat resipi pasta ayam yang sihat memaparkan bahan-bahan yang sesuai untuk anda.

Dr. Oz mendedahkan makanan mana yang baik untuk penyakit jantung, sakit kronik

September.26.201704:56

Kesihatan jantung

Makanlah cara anda ke hati yang lebih sihat dengan menikmati protein tanpa lemak, memasukkan makanan baru ke dalam diet anda dan beralih kepada sumber lemak yang sihat.

Makanan dengan lemak berfaedah: Edamame, bijirin kacang dan biji, buah zaitun, minyak benih (hazelnut, zaitun, alpukat, kacang soya, flaxseed), alpukat dan kacang semuanya mempunyai lemak dan faedah tak tepu yang sihat seperti asid lemak omega serta fungsi pembersihan arteri.

Cuba makanan baru: Terokai pasaran petani anda untuk buah-buahan dan sayur-sayuran yang baru dan menarik untuk terus memakan sihat daripada membosankan. Cuba perkara seperti kohlrabi, jicama, manggis, bok choy, chayote, naga dan dandelion hijau yang semuanya menyediakan vitamin dan mineral penting.

Protein lean: Bergantung pada daging tanpa lemak dan ikan untuk pengambilan protein anda untuk mengurangkan penggunaan lemak keseluruhan anda. Berpikir dada ayam tanpa tulang tanpa tulang, tuna, pork tenderloin, cod, dan sebagainya.

Gandum Keseluruhan Pasta with Chicken and Vegetables
Dapatkan Resipi itu

Pasta Whole-Wheat dengan Ayam dan Sayuran

Dr. Oz

Sakit & Keradangan

Air adalah salah satu senjata terbaik terhadap keradangan dan kesakitan kerana dehidrasi boleh menyebabkan sakit kepala. Tetapi banyak makanan lain boleh membantu membersihkan keradangan juga.

Buat makanan yang sihat: Salmon tanpa kulit, sayur-sayuran berdaun, minyak zaitun dara tambahan dan wain merah (secara sederhana) semuanya mempunyai ciri-ciri anti-radang yang sangat baik. Makan malam yang terdiri daripada unsur-unsur ini adalah cukup banyak anti-radang dan mengurangkan plat sakit kerana ikan mengandungi asid lemak omega-3 yang sihat, wain merah mempunyai resveratrol dan minyak zaitun telah terbukti mempunyai sifat anti-radang.

Kopi dan kayu manis: Tambah satu garisan kayu manis, yang mempunyai dua senyawa kimia anti-radang yang diketahui, ke dalam kopi harian anda. Bersama dengan kopi, ini akan menggandakan dos anti-peradangan minuman minuman anti-keradangan pagi anda – ditambah ia akan menyampaikan rasa pedas yang baik untuk minuman anda.

Air: Jangan meremehkan pengambilan air anda. Menghidrasi terhidrat adalah kunci kepada badan yang sihat secara keseluruhan dan kemungkinan akan membantu mengurangkan sebarang kejadian sakit kepala kronik. Cuba minum enam gelas air 8-ounce setiap hari.

Mood

Makan makanan ringan yang sihat sepanjang hari boleh membantu menstabilkan paras gula darah dan mood anda. Ya, itu benar, kerana “hangar” adalah sesuatu, jadi jangan tunggu sehingga awak kelaparan untuk makan – anda mungkin akan sangat marah. Selain itu, anda mungkin kurang berpuashati tentang makanan yang tidak sihat kemudian jika anda tidak kelaparan apabila anda mendapat peluang untuk makan.

Menginap dengan berpuas hati dan makan setiap beberapa jam boleh menjadikan perut dan fikiran anda lebih bahagia dan sihat.

Apa yang anda inginkan?

Manis: Sekiranya anda mempunyai gigi yang manis, cuba makan sekeping buah dengan kacang mentega dan bukannya snek manis seperti bar gula-gula.

Crunchy: Sekiranya anda menginginkan makanan ringan yang renyah, panggang ayam goreng atau keripik kale dan bukan kerepek kentang berminyak.

Creamy: Jika anda menginginkan sesuatu yang menghiburkan dan berkrim, jangan makan ais krim – dapatkan secawan yoghurt Yunani. Terlalu meningkatkan rasa, campurkan yoghurt Yunani biasa dengan setetes vanili dan tambah beberapa beri untuk gula rendah, makanan ringan yang memuaskan.

Untuk lebih banyak idea tentang pemakanan yang sihat, periksa senarai TODAY Food dari buku masakan sihat kegemaran mereka dan makanan ringan pemakanan yang diberikan kepada anak-anak mereka.