Mac yang lebih besar? McDonald’s menggantikan perubahan kepada Big Mac yang ikonik

Lima puluh tahun selepas penampilan sulungnya, Big Mac telah mendapat makeover. Nah, dua. Ia semakin besar … dan, um, lebih kecil.

Untuk masa yang terhad, burger akan datang dalam dua saiz tambahan: Grand Mac, yang mempunyai patty yang lebih lembut dan keju tambahan keju, dan Mac Jr., yang pada dasarnya hanya burger satu patty dengan sos khas.

McDonald's Big Mac smaller and bigger sizes
Untuk masa yang terhad, Big Mac klasik akan datang dalam dua saiz tambahan: Mac Jr dan Grand Mac.McDonald’s

Nampaknya sandwic legenda telah menjadi sedikit juga banyak lagenda. Menurut Bloomberg, memo syarikat dalaman di McDonald’s mendedahkan bahawa hanya 20 peratus daripada ribuan milenium yang ada cuba Mac Besar. (Ya, kami hanya terkejut seperti anda.)

BERKAITAN: Kentang wafel di McDonald’s ?! Di sinilah untuk mencari mereka

“Big Mac adalah legenda dan burger yang hebat dengan petunjuk jeruk, mustard, bawang putih dan bawang,” kata chef McDonald Mike Haracz dalam siaran akhbar. “Kami mendengar pelanggan kami yang memberitahu kami bahawa mereka mahukan cara yang berbeza untuk nikmati rasa Big Mac satu-of-a-kind. “

Burger Nutella mempunyai peminat McDonald di Itali yang menjadi kacang

Nov.15.201600:48

Oleh itu, dengan saiz yang lebih kecil (460 kalori), McDonald’s mungkin mensasarkan pada milenium yang sedar kesihatan yang ingin mencuba combo rasa klasik tanpa melakukan semua kalori. Dan saiz besar (860 kalori) mungkin akan berkhidmat sebagai milenium sebagai sesuatu yang baru – item yang harus dicuba-untuk-Instagram-itu.

Melihat perubahan menu paling dramatik McDonald dalam beberapa tahun kebelakangan ini menambah sarapan sepanjang hari, nampaknya rantaian itu melekat dengan klasiknya dan bukannya bersaing dengan item menu meraih tajuk utama seperti taco shell Taco Bell atau Mac Burger King ‘ Cheetos.

BERKAITAN: McDonald’s Ayam McNuggets datang dalam 4 bentuk – dan mereka mempunyai nama!

Tetapi jika Bloomberg adalah betul dengan mengatakan bahawa “milenial yang terpesona oleh drama nostalgia,” maka kita semua akan menjadi # TBT-ing burger Mac Jr. kami di Instagram, yang ditulis dengan rujukan ’90-an kebudayaan pop (“Honey, I Shrunk the Big Mac “?) Dalam masa yang singkat.