Letupan dari masa lalu! 10 retro Halloween permata

Bersedialah dengan lilin nostalgia dengan permata Halloween retro ini, yang layak untuk membuat kemunculan semula pada malam trick-or-treat. Sesetengahnya lebih sukar dicari di kedai-kedai hari ini, tetapi semuanya masih boleh didapati secara dalam talian.

Wack-O-Wax

Wack-O-Wax wax lips
Hari ini

Secara rasmi bertajuk Wack-O-Wax, bibir lilin berisi dengan tompok jahat adalah klasik Halloween. Mereka yang telah memperlakukan makanan ini tahu bahawa mereka memahat garis antara permen dan prop, dengan rasa ceri yang enak yang menjadi lilin seperti cukup cepat. Tetapi masih, siapa yang boleh menahan pakaian yang boleh dimakan?

Abba Zabba

Abba Zaba
Hari ini

Dengan pembalut teksi berhias vintaj, Abba Zaba, yang dilancarkan pada tahun 1950, kelihatan seperti bar gula-gula dari era lain-dan ia juga terasa begitu. Sebaik sahaja anda melepaskannya, anda akan dapati lapisan berkilat putih salutan putih mentega kacang masin manis.

Nik-L-Nip

Nik L Nip
Hari ini

Botol lilin yang diisi dengan sirap gula berwarna cerah mendapatkan nama mereka dari harga asalnya (nikel) dan kaedah pilihan untuk meletakkan bahagian atas botol lilin: satu nip.

Sky Bar

langit bar Halloween candy
Hari ini

Walaupun semakin sukar untuk dicari, Sky Bar adalah salah satu bar gula-gula yang paling mendebarkan. Bar coklat susu dibahagikan kepada empat bahagian, masing-masing perumahan mengisi berasingan: fudge, karamel, vanilla nougat dan kacang. 

Chick-O-Stick

Chick-O-Stick candy
Hari ini

Bar permen zaman kegemilangan ini, yang dibuat di Texas, sebenarnya merupakan tiub mentega kacang yang dicelup dalam kulit permen keras yang dilancarkan di kelapa panggang. Permaidani yang dibungkus secara individu hancur renyah, tetapi biarkan mereka duduk seketika dan mereka akan melembutkan.

Wafer satelit

satelit wafers
Hari ini

Wafers satelit pastinya merupakan produk sampingan daripada penggambaran UFO pada tahun 1950-an, tetapi entah bagaimana gula-gula berbentuk pelukis ini lebih lama daripada daya tarikan kolektif dengan makhluk asing. Setiap satelit diperbuat daripada dua wafer berwarna pastel yang dicampur bersama dan mengandungi manik kecil gula masam. Tekstur cantik di luar sana-seperti memakan kacang Styrofoam. Pelik? Pasti, tetapi seronok dalam ruang luar angkasa. 

Gum Stripe Buah

Buah Stripe Gum
Hari ini

Ingat Stripe Buah, gusi kuning, hijau, merah dan oren yang disokong oleh zebra berwarna-warni dengan keinginan untuk sukan ekstrem? Nah, masih ada, tato sementara yang sangat sejuk yang datang dengan setiap pakej. 

Gula Bayi

Gula Babies
Hari ini

Bayi Gula manis yang manis adalah nubuk berbentuk jellybean karamel susu. Diilhamkan oleh lagu hit Broadway, “Let Me Be Your Baby Baby,” formula asal termasuk sejumlah kecil bacon untuk meningkatkan faktor yang gurih.

Zero

Zero bar
Hari ini

Di bawah lapisan putih minimalis bar ZERO adalah lapisan gelap, karat karamel, kacang dan badam nougat. Bar gula-gula era 1920-an ini pastinya layak untuk dikunjungi semula.

Mallo Cups

Mallo Cups
Hari ini

Masih dibuat oleh syarikat Boyer di Altoona, Pennsylvania, cawan coklat susu ini disusun dengan bit kelapa dan dipenuhi dengan pusat krim marshmallow whipped. Sebagai tanda bahawa mereka berkembang dengan zaman, Mallos kini boleh didapati dalam coklat gelap juga.

Loading...