Letakkan pesta gerhana yang tetamu anda akan berada di atas bulan

Menghiburkan pakar Maureen Petrosky berkongsi tip cepat, mudah dan kreatifnya untuk menjadi tuan rumah pesta gerhana yang mengagumkan. Tetamu anda akan berpesta sepanjang dekorasi galaksi, kraf inventif, makanan ringan bintang dan muzik yang menyeronokkan.

Idea parti gerhana: Pai bulan, baju galaksi dan banyak lagi

Ogos.18.201704:05

Tetapkan tempat kejadian.

Lapisan meja hitam adalah latar belakang yang sempurna. Gunakan berselerak meja terinspirasi galaksi termasuk kelopak ungu atau perak yang berkilauan, pemotongan bintang, bintang pemotretan atau bintang-bintang yang gelap dan pom pom berwarna-warni (aka mini planet) untuk mencipta pemandangan meja alam semesta anda.

Buat makanan ringan tanpa tekanan.

Kekal dengan tema gerhana matahari dan buatkan bar gula-gula pintar dengan hanya memasang makanan ringan yang dibeli di kedai termasuk Sun Chips, MoonPies, Eclipse dan Orbitz gula-gula getah dan bar gula-gula Bimasakti.

Maureen Petrosky eclipse party ideas
HARI INI

Ini adalah pesta tengah hari, jadi tidak perlu barang makanan berat. Berikan gigitan ringan seperti roket buah dengan mencelupkan yogurt dan pinggan mangkuk bulan dan bintang dengan peternakan. Hanya gunakan pemotong kue untuk membuat bentuk. Anda juga boleh menggunakan pemotong cookie untuk membuat gigitan manis seperti bintang Krispies Beras dan bulan.

Galaxy Bark: Untuk manis dan cepat, anda dan anak-anak boleh mencipta kulit galaksi dengan hanya memancarkan gula-gula biru dan ungu yang mencairkan ke dalam gula-gula hitam dan mencairkan dengan taburan bintang. Hancurkan dan berkhidmat semua gula-gula anda di orb dunia luar (kerajang foil ke tempat yang dilepaskan).

Maureen Petrosky eclipse party ideas
HARI INI

Bahan-bahan:

2 paun gula hitam cair

1/2 paun coklat ungu dicairkan

Gula 1/2 paun biru cair

Gula 1/2 paun cerah biru cair

3/4 cawan percikan bintang putih

Penyediaan:

Dalam kuali roll jelly atau kuali lembaran setengah separuh, tuangkan cair gula cair yang cair.

Melelehkan warna yang tersisa secara berasingan dan putar dan pusar di atas hitam. Taburkan dengan bintang dan biarkan sejuk sepenuhnya.

Kerosakan dan berkhidmat.

Sediakan aktiviti yang menyeronokkan dan mudah.

Bagi peminat golongan muda, ini akan menjadi gerhana matahari pertama mereka. Fasa DIY stesen bulan adalah primer utama. Ini adalah nikmat parti yang hebat kerana anda belajar sesuatu dan mendapat rawatan.

Oreo Cookie Fasa Bulan: Letakkan piring Oreos untuk tetamu ke DIY fasa mereka sendiri merawat bulan. Cetak fasa pengajaran bulan atau buat sendiri.

Maureen Petrosky eclipse party ideas
HARI INI

Hanya memutar kuki atas off dari Oreo dan gunakan pisau mengikis krim untuk membuat fasa bulan. Letakkan mangkuk kecil untuk pengisian krim berlebihan. Kemudian makan dan nikmati. Anda boleh meletakkan satu piring kue siap sebagai panduan dan biarkan tetamu membuat sendiri.

Fasa Sun dan Bulan Mudah: Kanak-kanak boleh membuat demonstrasi fasa matahari dan fesyen bulan yang licik. Anda hanya perlu beberapa barang dari kedai bekalan pejabat. Kanak-kanak akan suka membuat muka lucu mereka sendiri.

Bahan:

Kertas pembinaan (hitam, kuning, kelabu, merah dan oren)

Cincin mulut Mason Jar yang besar

Pensil

Gunting

Pengikat kertas emas 1/2 inci

Gam

Kaedah:

Menggunakan cincin sebagai templat anda, potong bulatan kuning dan bulatan hitam. Lekat jalur pembinaan kelabu persegi panjang untuk setiap satu. Pasang potongan oren dan merah bergantian ke bulatan kuning untuk sinaran matahari. Biarkan anak-anak menggambar muka pada matahari kuning. Kemudian letakkan bulatan hitam secara langsung ke atas kuning dan gariskan pemegang kelabu. Selamat dengan satu pengikat emas dan biarkan anak-anak mengayunkan bulan di hadapan matahari.

Baju Galaxy Kemeja-dalam-gelap: Ia sentiasa menyeronokkan untuk berpakaian untuk majlis itu! Oleh itu, kami membuat kemeja galaksi kita sendiri.

Bahan:

T-shirt hitam yang sudah dibasuh

Sponges (dipotong kepada bentuk bertema ruang)

Pinggan kertas

Cahaya dalam cat kain berwarna gelap dan pepejal

Kertas kertas

Kaedah:

Letakkan sekeping kertas kertas antara depan baju dan belakang untuk mengelakkan cat daripada meresap melalui. Letakkan baju di permukaan rata.

Hancurkan cat ke plat kertas dan gunakan spons untuk mencop, pusar dan buat bintang dan planet. Galakkan anak-anak untuk menjadi kreatif dan buat couture galaksi mereka sendiri.

Ketahui mengenai sains dan keselamatan gerhana.

Anda memerlukan cermin tontonan khas untuk kelihatan tepat di bawah sinar matahari. Mereka kelihatan seperti cermin filem 3D tetapi mereka tidak. Cermin mata hitam tidak akan mencukupi. Sekiranya anda tidak mempunyai gelas tontonan gerhana, anda boleh melihat suapan langsung di laman web NASA atau anda boleh menggunakan projektor pinhole.

Buat senarai main yang cerah.

Cue lagu-lagu seperti Total Eclipse of the Heart, Here Comes the Sun, Berjalan di Sunshine, Tidak Tidak Sunshine dan Jangan Biarkan Matahari Turunkan Me.