Lebih ajaib daripada Unicorn? Starbucks ‘Crystal Ball Frappuccino mempunyai twist yang mengejutkan

Pengamal Fortune dan pembaca sawit telah memandang jauh ke depan … dan mereka meramalkan bahawa Starbucks benar-benar mahu anda membeli minuman aneh terbaru.

Selepas baristas mula menghantar gambar mempromosikan pelepasan minuman khabar angin awal minggu ini, rangkaian kopi akhirnya mengumumkan butiran mengenai penciptaan sejuk baru: Crystal Ball Frappuccino.

The Crystal Ball Frappuccino will only be available for four days.
Frappuccino Crystal Ball hanya boleh didapati selama empat hari.Starbucks

Menurut seorang penilai untuk Starbucks, minuman itu “bermula dengan Frappuccino berasaskan crème [yang bermaksud tidak ada kopi di dalamnya] yang disemai dengan rasa pic dan berkilau berwarna biru yang menghasilkan kesan berkilauan yang mengagumkan.”

Setiap minuman akan diunggulkan dengan salah satu daripada tiga permata permata yang berbeza yang mewakili ramalan liar tentang masa depan peminum (walaupun rantaian ini memberi amaran apa-apa pembacaan tidak perlu terlalu serius).

Permata permata biru (berwarna dengan spirulina) bermakna anda ditakdirkan untuk pengembaraan; Permata Hijau (dibuat dengan epal, labu dan spirulina) meramalkan nasib baik ketika permata ungu (dibuat dengan ganggang, ceri, jus ubi jalar ungu dan banyak lagi) bermakna sihir, keajaiban dan pesona akan menuju jalan anda.

Dalam sentuhan yang tidak biasa, pelanggan atau barista tidak akan tahu warna permata minuman sehingga mereka ditaburi di atas minuman kerana mereka disimpan dalam penggera yang tidak jelas.

Pada tahun lalu, Starbucks telah mengambil minuman mewah Instagram ke peringkat seterusnya dengan ciptaan berwarna-warni, super-manis dan over-the-top. Crystal Ball membuat debutnya lebih awal daripada ulang tahun satu tahun Unicorn Frappuccino yang terkenal.

Minuman itu memaparkan surreal – dan sangat tidak wajar – pusaran neon syrups, dan mempunyai banyak baristas yang mengadu bahawa ia adalah sangat berantakan dan terlalu memakan masa untuk membuat.

Tetapi Unicorn Frapp adalah yang pertama dalam gelombang minuman yang menawan, bermusim yang mempunyai lidah yang meragukan.

Bagaimanakah seseorang dapat melupakan minuman bertema bercuti sejak Disember lalu: Frappuccino Krismas yang dibuat dengan asas krim mentega yang dipenuhi mentega, dihiasi dengan pokok hijau berbulu yang diperbuat daripada krim yang disebat padan? Atau Zombie Frappuccino terakhir Halloween, itu begitu on-tema ia membawa banyak pembekuan otak … untungnya tidak makan otak, walaupun.

Crystal Ball Frappuccino kini boleh didapati melalui 26 Mac di kedai-kedai Starbucks yang berpartisipasi di A.S. dan Kanada.