Kulit yang boleh dimakan ini benar-benar pisang

Jika anda fikir anda mengetahui segala-galanya tentang pisang, anda mungkin pisang.

Terima kasih kepada syarikat penyelidikan pertanian Jepun D & T Farm, pencinta pisang kini boleh menikmati keseluruhan buah – kulit yang disertakan.

www.mongeebanana.com

Pisau Mongee, seperti yang dipanggil, dibuat melalui proses penuaian dan penuaian yang sangat tepat yang melibatkan pemantauan suhu yang berhati-hati.

Jurucakap D & T Farm, Tetsuya Tanaka memberitahu NY Post bahawa pisang khas sebenarnya ditanam di persekitaran yang disimpan pada 75 darjah negatif (berbanding 80 darjah normal yang ditemui di kebanyakan kawasan tropika di mana pisang ditanam), maka buahnya dicairkan dan ditanam semula.

Kaedah ini, yang dipanggil “membekukan kebangkitan cair,” dilaporkan meniru iklim sejuk bumi 20,000 tahun yang lalu, menggalakkan pertumbuhan pesat tumbuhan, keupayaan untuk tumbuh dalam suhu yang lebih sejuk dan, dalam kes ini, kulit yang sangat nipis. Menurut Independen, kebanyakan tanaman pisang mengambil “kira-kira dua tahun untuk berkembang hingga matang tetapi pisang Mongee tumbuh dalam kira-kira empat bulan.”

Hoda dan KLG (agak) cuba sandwic Mayo dan pisang Dale Earnhardt Jr.

Apr.06.201600:59

Tetapi ini pisang yang lebih baik untuk anda daripada pelbagai dengan kulit tebal?

Laman web D & T Farm mendakwa bahawa kulit pisang Mongee mungkin mengandungi tryptophan, yang beberapa kajian menuntut bantuan dalam penciptaan serotonin, vitamin B6 dan magnesium.

Syarikat mengesyorkan menunggu sehingga bintik-bintik coklat mula muncul pada kulit, kemudian memotong segalanya menjadi iris dan menikmati sekeping buah dengan sekeping.

Jadi bagaimana rasa? Seorang penguji rasa dari Rocket News Jepun 24 mencuba pisang dan berkata kulitnya agak nipis, agak tidak enak, dan mudah dimakan tanpa apa-apa “tekstur aneh”. Laman ini juga menyatakan bahawa pisangnya sangat manis, dengan bau seperti nenas dan “rasa tropika yang sangat kuat.”

Pada masa ini, D & T hanya menyediakan 10 pisang Mongee seminggu kepada satu kedai serbaneka, Tenmaya Okayama, di Jepun. Oleh kerana mereka sangat jarang, tentu saja mereka tidak murah: satu pisang dijual sekitar $ 5.75.

Bagaimanapun, peminat pisang di negeri ini sebenarnya boleh mencuba Mongee yang sangat manis – tidak lama lagi. Tanaka memberitahu jawatan NY, “Kami juga menimbangkan eksport [ke Amerika Syarikat], tetapi ia mungkin [mengambil sedikit masa].”

Pisang ini adalah yang terbaru dalam gelombang penemuan baru dan berteknologi tinggi buah-buahan dan sayur-sayuran, termasuk bawang yang tidak akan mengurangkan air mata dan alpukat.