Kopi nitro Starbucks: Inilah yang perlu anda ketahui sebelum anda memesan

Sekiranya anda belum mencuba kopi nitro, anda sudah hilang! Nitro adalah kopi sejuk di paip yang disuntik dengan gelembung nitrogen kecil, dan buih memberikan kopi ini tekstur berbuih, seperti bir. Beer (agak) untuk sarapan pagi? Kami masuk!

Sehingga sekarang, sudah cukup sukar untuk ditemui di kebanyakan tempat di seluruh negara, walaupun di kalangan kopi kecil, artisanal.

Tetapi Starbucks bersiap sedia untuk merapatkan ketersediaan dengan cara yang besar, melancarkan kopi Nitro Cold-Brew yang baru di sekitar 500 s menjelang akhir musim panas. Sama ada anda mendekati anda mungkin bergantung kepada bagaimana petugas peminum kopi berada di kawasan anda, dan sama ada kedai itu mempunyai ruangan kaunter untuk memasang sistem paip.

Starbucks Nitro Cold Brew Coffee
Starbucks

BERKAITAN: Kopi yang boleh dimakan? Menguji trend baru gusi yang ditanam kafein

Nitro Cold-Brew bermula sebagai Cold-Brew biasa rantai, yang dikeluarkan pada tahun lepas. Di bawah meja adalah satu tong kopi sejuk; satu baris berjalan ke paip ketuhar biasa, dan garisan yang lain akan diserap dengan gelembung nitrogen kecil apabila ia menuang keluar dari paip nitro. Cold-Brew biasa keluar seperti yang anda harapkan: kopi coklat yang ringkas, coklat yang mendalam. Seperti yang nitro mencurahkan, ia mengalir ke dalam cawan, memisahkan sedikit ke dalam minuman yang lebih gelap dan ringan, dengan tebal, berbuih atas-ia kelihatan seperti bir Guinness, dan juga mempunyai tekstur yang sama.

BERKAITAN: Cara baru yang menarik untuk memerintahkan kopi anda pada musim panas ini

Sekarang, Starbucks ‘Nitro Cold Brew boleh didapati di hanya 14 kedai Seattle dan tiga lagi di Portland, Ore., Di mana TODAY mendapat rasa. San Francisco akan mendapat nitro pada minggu-minggu akan datang, diikuti oleh Los Angeles, Chicago, Boston dan New York. Berikut adalah lima perkara yang perlu anda ketahui sebelum memesan satu, jika nitro datang ke bandar anda:

1. Cari serbuk bir seperti bir.

Untuk mengetahui sama ada Starbucks anda sedang melayani nitro, carilah papan tanda, sudah tentu, atau krom penjelasan yang ketuk dua kali di sudut, yang kelihatannya seperti ketuk bir yang mungkin anda lihat di bar.

2. Pergi dengan saiz cawan 10-ounce yang baru. Untuk Nitro, Starbucks keluar dengan cawan 10 “auns” pendek, 2 auns kurang daripada tinggi. Itu kerana tanpa jumlah ais, kopi dan kafein-agak tertumpu. Walaupun rantaian juga menawarkan tinggi ($ 3,95 untuk 12 auns) dan saiz besar ($ 4.45 untuk 16 auns) untuk Nitro Cold Brew, ia mengesyorkan anda pergi kecil. Saiz 10-ons pendek ialah $ 3.45.

3. Langkau susu. Dan ais.

Nitro dihidangkan tanpa gula, tanpa ais menghindari kedua-dua perkara tersebut, dan melepaskan stesen susu juga, atau anda akan mengambil risiko dengan cepat mencairkan topi berbuih itu. (Ia sudah keluar dari kek sejuk.)

4. Kurangkan tudung dan jerami. Jangan keliru apabila barista menetapkan nitro anda tanpa tudung dan jerami. Itulah kerana jerami akan melangkau bahagian yang terbaik, iaitu crema di atas. Jadi jika anda memerlukan tudung untuk mengambil minuman di mana sahaja, mereka akan dengan senang hati memberi anda satu, tetapi sebaik sahaja anda pergi ke mana anda pergi, keluarkan tudung itu dan rasakan ia sebagai Nitro dimaksudkan untuk menjadi.

5. Ia hanya mempunyai 5 kalori-secara semulajadi.

Walaupun rasanya seperti mengisi, seperti Guinness, kopi nitro hanya mempunyai 5 kalori dan 0 gram gula. Biji rantai yang digunakan untuk minuman sejuk mempunyai sedikit rasa manis semulajadi untuk mereka, dan krim pembersih nitro memberikan tekstur yang licin, tebal, sehingga anda tidak akan kehilangan krim atau gula.

Kopi pertengahan pagi mungkin lebih baik untuk kesihatan anda, kata pakar

Nov.09.201500:52