Kit makanan kecemasan $ 1,000 kosco akan membuat anda makan selama setahun

Sama ada anda tinggal dalam zon taufan, atau anda bimbang tentang ancaman bom nuklear – atau anda tidak mahu pergi runcit ping selama setahun – Costco mendapat anda dilindungi.

Costo Wholesale
Costo WholesaleED BETZ / AP

Kedai gudang beli-dalam-bulk menjual kit makanan kecemasan 1 tahun yang dilengkapi dengan 6,200 hidangan makanan. Menurut keterangan produk, ia dapat menyediakan makanan yang cukup untuk 1,200 kalori sehari untuk satu orang dewasa selama setahun dan mempunyai jangka hayat 25 tahun.

Dari jenama Nutristore, sebuah belanjawan, syarikat storan makanan yang stabil, kit mempunyai biji-bijian, buah-buahan dan sayur-sayuran kering dan beku kering dan dehidrasi. Item termasuk tin gandum merah, beras instan, epal dehidrasi, jagung manis beku, lentil, ayam dan daging lembu. Ada juga gula dan garam kerana rasa adalah penting … walaupun semasa kiamat.

Nutristore 1 Year Emergency Food Kit 6,200 Servings
Nutristore 1 Tahun Kit Makanan Kecemasan 6200 Porsicostco.com

Ulasan pelanggan kit makan tarikh kembali kepada dua tahun lalu dengan perasaan bercampur-campur. Satu kajian lima bintang memuji harga yang berpatutan dan bermacam-macam yang baik. Satu lagi memberikannya hanya satu bintang kerana sesetengah tin telah rosak.

Tetapi tidak ada tinjauan yang menyatakan bagaimana makanan itu benar-benar citarasa – yang merupakan perkara yang baik kerana ini bermakna tiada siapa yang menemui diri mereka dalam bencana besar. Tetapi satu pelanggan mengulas bahawa ia akan menjadi baik jika ada buku resipi yang datang bersama dengan pakej tersebut. Kami tidak pasti berapa banyak yang anda benar-benar akan bimbang tentang memasak jika dunia akan berakhir, tetapi kami sepatutnya beberapa resipi tidak akan menyakiti.

Seorang wakil untuk Costco mengesahkan kepada HARI INI Makanan bahawa superstore telah menjual kit itu selama tiga tahun, namun ia telah menjadi tumpuan akhir pekan ini selepas The Free Press Detroit memaparkannya dalam artikel, “Mencari Bencana Bencana?” peristiwa tragis baru-baru ini seperti Hurricanes Harvey, Irma dan Maria yang menghancurkan bahagian Texas, Florida, Puerto Rico dan Caribbean.

“Idea ini dibuat untuk membuat kit starter yang hebat untuk keluarga yang ingin menyediakan apa-apa jenis bencana,” kata seorang wakil dari Costco. “Ini adalah nilai yang sangat baik dengan penghantaran termasuk.”

Syarikat itu enggan memberikan data jualan khusus untuk produk tersebut, tetapi mesti ada tuntutan di luar sana mengingat mereka juga menjual kit yang lebih besar: kit makanan kecemasan premium Nutristore dijual seharga $ 6,000.

“Kami mempunyai kategori makanan kecemasan selama lebih dari 10 tahun,” tambah Costco kepada HARI INI. “Ini [kit $ 1,000] adalah salah satu barangan jualan utama kami sekarang.”

Sudah tentu, jika anda lebih minimalis ketika menghadapi kesiapsiagaan bencana, mereka juga mempunyai peralatan yang lebih kecil.

Bekas satu bulan, tepatnya dipanggil ARK 390 oleh Chef’s Banquet, penuh dengan hidangan masakan air tambahan seperti Cheddar Cheese Grits dengan Green Chilies, Rice & Orzo Pilaf dan Creamy Mashed Potatoes. Dan ia hanya dijual seharga $ 99.