Keluar dengan merah, dengan kelabu: Lihat pakaian seragam baru McDonald’s

McDonald’s melancarkan garis baru pakaian seragam yang futuristik yang kelihatan pada bulan ini, dan pada hujung minggu, ramai di Internet memutuskan rupa baru adalah gelandangan.

Betulkah, walaupun?

Serius: T-shirt berwarna arang yang lebih selesa untuk pekerja daripada baju polo terang-merah? Yang mana yang anda lebih suka pakai?

McDonald’s

Sebenarnya ada kisah di sebalik pakaian seragam baru: Pereka masa besar Waraire Boswell dan Bindu Rivas membantu mencipta koleksi baru.

Salah seorang pereka – Boswell, yang berpakaian selebriti dan atlet profesional – bekerja di McDonald’s di California, sebagai pekerjaan pertamanya, dan merasa “terinspirasi secara peribadi untuk mengembangkan rupa dan rasa yang memberikan pekerja restoran lebih yakin,” kata McDonald’s dalam pembebasan.

https://www.instagram.com/p/BS1c39nlQ–

Pada Instagram, Boswell menjelaskan bahawa, sebagai remaja, dia bekerja di McDonald’s di Pasadena (“di Lincoln”), semasa musim bola keranjang di luar musim.

“Saya tidak fikir bahawa 26 tahun kemudian saya mempunyai peluang untuk membaik pulih McDonalds America Crew & Pengurus pakaian seragam dan berpakaian berpakaian hampir 860,000 di lebih daripada 14,000 franchise McDonalds,” tulisnya..

Foto promosi dari restoran ketiga-tiga orang muda dalam pakaian berkilat-kelabu nampaknya telah mengilhami perbahasan di atas, walaupun, selepas Gizmodo tweeted bahawa seragam “janji untuk menyambut di Run Logan dystopia kita semua telah menunggu. “

Tetapi ada sesuatu tentang pose dan styling yang seolah-olah membangkitkan poster filem apokaliptik menakutkan. Dalam kaji selidik yang tidak formal di pejabat kami, terdapat beberapa blokberma sci-fi yang dirujuk.

“Saya rasa seseorang akan memakai ini semasa perarakan sebelum Permainan kelaparan,”Zach Pagano, pengeluar multimedia untuk HARI INI, berkata.

“Empayar telah memenangi, dan dalam perintah dunia yang baru ini, anda akan tunduk di hadapan kami dan memohon burger, kentang goreng dan kekacang anda, atau planet anda hancur,” kata editor sekutu Scott Stump.

Mungkin ia adalah skema warna yang berkilat, seperti logam, tetapi ia melancarkan banyak senario hari kiamat dari Hollywood: “Saya rasa McDonald sedang berusaha untuk menyederhanakan idea pekerja robotik. Kami tidak akan dicuci otak!” kata penyelaras makanan makanan Emi Boscamp.

WATCH: Wira McDonald melompat melalui tingkap drive-thru untuk membantu pemandu

Mac.17.201701:29

Tidak semua dimatikan dengan rupa, walaupun: “Saya fikir mereka kelihatan keren, mereka anggun, saya yakin banyak pekerja seperti mereka,” kata Phil Caulfield, editor kanan,.

BERKAITAN: Perempuan, 94, merayakan 44 tahun di McDonald’s: ‘Ia bukan pekerjaan jika anda menikmatinya’

Editor lain, Jordan Muto, mempunyai perasaan bercampur-campur dan beberapa nostalgia: “Saya fikir kelabu itu memberikan pakaian seragam yang kelihatan dan kemas kini, tetapi mereka benar-benar kurang personaliti. Saya rasa pakaian seragam ini kelihatan seperti di rantai atau restoran. merasakan bahawa pakaian seragam merah dan kuning lama adalah sebahagian daripada jenama McDonald dan sebahagian daripada identitinya – Maksud saya, Ronald McDonald adalah merah dan kuning sendiri. “

Untuk melayari ingatan anda, berikut adalah gambar yang kelihatan seperti seragam retro:

Disematkan pada Pinterest.

Hari ini, francais McDonald mempunyai kelonggaran relatif dalam memilih pakaian seragam untuk pekerja mereka – katalog semasa dari pembekal seragam untuk rantaian ini termasuk berpuluh-puluh pilihan, termasuk pelbagai polos, baju kaos, celemek dan aksesori seperti hubungan, topi dan pakaian luar . Kebanyakan pilihan semasa, bagaimanapun, adalah jelas tidak menghiraukan – polos merah atau hitam yang boleh anda pakai di mana-mana taman pejabat korporat pada hari Jumaat biasa.

Selain daripada Permainan kelaparan-esque ditembak di atas, melihat lebih dekat pada koleksi baru mendedahkan banyak tuang batu biru tua dan arang kelabu yang kita dapat pasti berada di belakang:

McDonald's new uniforms
Para seragam baru “memberi tumpuan kepada keselesaan, kesesuaian, fungsionaliti dan profesionalisme kontemporari,” kata ketua McDonald dalam kenyataan.McDonald’s

Lihat! Bahkan ada kardigan:

McDonald's new uniforms
Daripada merah dan hitam semasa, koleksi itu termasuk banyak arang kelabu dan batu sabak.McDonald’s

Anda mungkin sudah mula melihat rupa baru di restoran A.S. sekarang: McDonald’s berkata pakaian seragam tersedia untuk semua 14,000 restoran, dan anggaran mereka mungkin dikenakan oleh sekitar 850,000 pekerja.

Lebih daripada 70 peratus pekerja yang ditinjau “merasakan bahawa pakaian seragam baru memberikan imej moden yang mereka akan bangga memakai,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

Perhatikan wajah baru dalam kehidupan sebenar dan marilah kita tahu jika anda, memang, lovin ‘itu.