Kebahagiaan roti: 7 sandwic gila

Semua orang suka sandwic – melty, stretchy, tajam Cheddar pada mentega, roti bakar sayuran ketika dingin di luar, atau bagaimana dengan BLT yang manis, krim dan sayur-sayuran di restoran?

C’mon, mulut anda menyiram.

Tetapi sandwic ini, sementara lazat, juga semua jenis … baik … biasa. Di mana kepintaran itu? Di mana kejutan dan kagum?

KFC menaikkan ante dengan Double Down, dan orang-orang dari Epic Meal Time melepaskan carta dengan sandwic 300,000 kalori untuk Super Bowl.

Ciptaan berikut mengambil seni kebahagiaan dilapisi roti ke tahap yang baru – dan kiraan kalori – dan boleh didapati untuk mereka yang berani (atau lapar) cukup untuk mencuba.

Blondie dan Brownie / Hari ini

The Mo’Betta dari dosa, New York City

Tiada apa-apa yang menimpa tumpukan kekacang dadar buttermilk untuk sarapan pagi, dengan mentega berkrim dan sirap maple manis yang mengalir ke tepi. Bagaimana dengan menambah beberapa mac dan keju ke adunan untuk beberapa hits keju tajam kerana anda menikmati karbohidrat manis anda? Dan protein benar-benar penting, jadi mari kita buang beberapa telur hancur dan sesetengah daging maple di antara kek itu. Itu, kawan-kawan saya, adalah Mo’Betta pada dosa di New York City. Ini adalah sandwic yang popular untuk sarapan pagi atau makan tengah hari yang hangat: ciptaan manis, asin, karbohidrat, goreng, mac dan cheesy yang sama ada anda meminta lebih banyak atau mengemis untuk belas kasihan.

The Minty / Today

GLT dari The Gorbals, Los Angeles

BLT klasik termasuk bacon, salad dan tomato berasap dengan lapisan mayonis mewah. Bayi ini cukup sempurna seperti biasa.

Atau inikah?

Masukkan GLT Gorbals ‘- gribenes, sandwic salad dan tomato.

Gribenes adalah kulit ayam, diberikan dan digoreng sehingga ia adalah lapisan renyah, renyah rasa ayam yang gurih dengan selaput yang nipis yang lancar, lemak baldu.

Bacon benar-benar lazat, tetapi, adakah ada yang lebih baik daripada kulit ayam? The Gorbals memberitahu kami bahawa sandwic itu sangat popular. Ketika Chef Ilan Hall ditanya mengapa dia meletakkan sandwich di menu, cucu seorang penjaganya berkata, “Saya tidak tahu, itu hanya masuk akal!”

Plus, kini hidangan itu halal.

Insan baru / Hari ini

Quadzilla di Barbeku Tanah Nathan, Safford, Ariz.

Cheeseburger pertama orang adalah keseronokan. Cheeseburger bacon pertama mereka adalah wahyu. Sebaliknya, Quadzilla pertama mereka adalah raksasa yang menakutkan untuk diperhitungkan. Terdiri daripada “sandwic rusuk seperempat pon di atas, patties burger empat pon ketiga, lapan potong daging tebal, empat keping keju Pepper Jack tebal tambahan, acar, bawang dan TON sos barbeku,” bayi ini sangat gemuk, Dia seorang yang besar dan dia bermaksud perniagaan Hanya satu orang yang pernah cuba memakannya, dan dia sedih dikalahkan oleh kekejaman yang gemuk. burger di Amerika, melainkan anda menganggapnya …

Inilah Kenapa Anda Besar / Hari Ini

The Big Fat Ugly Sandwich dari Company Fat Sandwich, Madison, Wis., Dan Champaign, Ill.

Cheeseburgers, gyros, mozzarella sticks, gigitan mini bagel yang mengagumkan bahawa semua ibu-ibu TV membeli tetapi ibu saya tidak pernah melakukannya – anda mungkin berfikir saya hanya menamakan makanan mabuk yang besar, tetapi anda hanya sebahagiannya betul.

Saya juga menamakan komponen Sandwich Big Fat Ugly Sandwich Company.

Ia mungkin besar. Mungkin lemak. Tetapi bagi sesiapa yang mungkin DARE memanggilnya hodoh, saya hanya boleh katakan …

Adakah anda mencium ibu anda dengan mulut itu?

Apa yang boleh hodoh tentang menggabungkan semua keseronokan bersalah ini ke dalam satu sandwic? Ia terdiri daripada:

Dua gulung, empat cheeseburgers, dua cheesesteak, cheesesteak ayam, daging gyro, ayam panggang, bacon, sosej, kayu mozzarella, jari ayam, nuggets ayam, gigitan keju mac ‘n’, cendawan goreng, kentang goreng, keju Amerika, mayo, sos tomato dan kentang goreng.

Dan itu – dengan pengiraan saya – lebih dari 7,000 kalori. Dan, mungkin, ia berbaloi.

Adsum / Hari ini

The Tastykake Slider dari Adsum, Philadelphia, Pa.

Semua orang suka coklat. Semua orang suka burger. Tetapi siapa yang akan menjadi gila untuk menyatukan mereka?

Chef Philadelphia Matt Levin memberi penghormatan kepada kue-kue snek coklat-dan-kacang Philly itu dengan membuatnya menjadi roti untuk mini-burger manis dan masamnya. The sammie terdiri daripada dua roti masker rumah di atasnya yang dihiasi dengan jir masam-sriracha masam dan keju Amerika, masing-masing diapit di antara dua Peanut Butter Kandy Kakes. Rupa-rupanya, aspek masam / pedas burger mengimbangi rasa manis yang manis dari Tastykake. Levin sebenarnya memulakan burger apabila dia mendapati bahawa Tastykake mengalami masalah kewangan, dan meletakkan slider pada menu untuk meningkatkan kesedaran mengenai masalah syarikat. Tetapi burger telah berkembang sedikit demi sedikit, dan Levin mengatakan bahawa ia “cukup popular,” kerana akhbar tempatan dan kebangsaan, dengan restoran menjual 10 hingga 20 burger satu malam.

Uyen D. / Hari ini

The Kryptonite dari Ike’s Place, San Francisco

Apa yang disebut orang kryptonite ini, beruang rata makan makan terakhir sebelum hibernating musim sejuk untuk makan malam mungkin memanggil makan malam.

Bagi kebanyakan kita, walaupun … ia pasti menjadi kryptonite kita: daging lembu panggang, daging kornet, pastrami, salami, ayam belanda, daging babi, ham, mozzarella tongkat, orang jalapeno yang disumbat, cincin bawang merah, alpukat, pesto dan lada keju jack.

Sandwich yang kaya ini menarik beratus-ratus pengikut setahun, termasuk Adam Richman dari “Man vs. Food,” dan mencatatkan lebih dari 5,700 kalori, ini mungkin satu-satunya perkara yang perlu anda makan untuk sepanjang tahun!

Carnegie Deli / Today

The Melo, Carnegie Deli, New York City

Siapa kata New Yorkers tidak mengalu-alukan? Carnegie Deli membayar penghormatan kepada tambahan Knicks terbaru, Carmelo Anthony, dengan pesta daging yang menjulang tinggi yang bernama The Melo. Sandwich $ 22 (seolah-olah seperti meremehkan untuk memanggilnya) mempunyai pastrami, daging kornal, salami, bacon, salad, tomato dan rias Rusia, semuanya di beberapa kepingan rai. Mahu mengambil cabaran besar ini? Tonton Chris Sesno, Sukan dan Makanan, kerana dia memerangi binatang itu.

Perlu inspirasi sammie lebih gila? Lihat Paula Deen bercakap tentang sandwic impiannya:

Semak Fritos dan Foie Gras untuk lebih dari Sarah Spigelman.