Kami mencuba ketuhar oven besi $ 45 dengan 5,000 ulasan lima bintang di Amazon

Kami masih berada di tengah-tengah musim makanan selesa, selesa, dengan banyak cili, kismis dan sup dalam masa terdekat kita.

Sekiranya anda sedang mencari cara yang lebih mudah untuk menyediakan beberapa stew kegemaran anda, ketuhar Belanda membuat semua perbezaan: Mereka bukan hanya cantik untuk melihat – mereka juga memanaskan sama rata, mengekalkan suhu yang tetap dan dengan mudah boleh pergi dari dapur hingga ketuhar. Tetapi adakah anda perlu membelanjakan banyak wang untuk salah satu daripada nama jenama Perancis yang terkenal yang bernilai $ 300 dan ke atas?

Untuk mengetahui, kami mengumpulkan lebih daripada ratusan ulasan di Amazon untuk mencari satu di persimpangan ulasan sambutan dan titik harga yang waras. Kami dapati ia di Persisiran Cast Iron Dutch Enven yang dibuat oleh Tennessee. Ia mempunyai lebih daripada 5,000 ulasan lima bintang – dan $ 45. Kami ulangi, $ 45.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Lodge Enameled 6-Quart Cast Iron Dutch Oven, $ 45, Amazon

Lodge dutch oven in red on Stove

Tidak sabar untuk cuba, kami mengarahkan seseorang untuk mengujinya. Selepas memasak beberapa resipi, kita perlu mengakui, ia benar-benar hidup sehingga ulasan dalam talian. Inilah yang kami dapati:

Belanda oven
Mencari naungan tertentu? Lodge mungkin memilikinya – ini Lagoon (harga mungkin turun naik bergantung pada warna).Amazon

1. Ia datang dalam warna-warna cantik.

Mari kita jelaskan cara: Banyak orang seperti model pricier di luar sana kerana warna-warna indah mereka. Dan untuk menjadi adil, ramai orang meninggalkan ketuhar Belanda mereka di atas dapur, jadi mereka harus kelihatan baik. Lodge menawarkan lebih daripada lusin warna-warna ceria, seperti merah, biru, poppy dan hijau serta lebih neutral, seperti putih dan kelabu (beberapa warna agak berharga daripada $ 49). Secara peribadi, warna-warna yang berlaku, dan mereka mempunyai kemasan yang indah.

Belanda oven
Ketuhar Belanda Lodge menjadikan karamel bawang putih indah.Tracy Saelinger / HARI INI

2. Ia berkanak dengan makanan yang indah.

Berbanding dengan model Perancis pricier yang saya gunakan di dapur, Lodge juga melakukan kerja yang sama dengan karamel yang besar dan bawang putih yang berwarna batu membolehkan anda memantau kacamata. Besi besi itu dipanaskan dengan cepat dan merata – dan beratnya dan mengendalikan berukuran besar menjadikannya mudah dibawa ke dapur, tanpa merasa seperti saya boleh menjatuhkannya di kaki saya.

Belanda oven
Baik seperti baru! Walaupun selepas kerja sukar, ketuhar Lodge Belanda dibersihkan dengan mudah.Tracy Saelinger / HARI INI

3. Pembersihan adalah cinch.

Selepas membuat karamel bawang, saya agak gugup apabila saya melihat kuali, dengan bit yang kelihatan lazat tetapi sukar dibersihkan. Saya terkejut apabila saya dapat membersihkannya dalam kira-kira 15 saat – dengan hanya beberapa pas span, ia kelihatan baik sebagai baru.

4. Ia mudah dikendalikan.

Berat badan, pada lebih dari 14 paun, Lodge 6-kuarters duduk di antara 6.75-quart Le Creuset (13.2 pound) dan 6-kuart Staub (16.9 pound). Tidak membuat kesilapan, ia tidak ringan, tetapi pemegang, yang bersaiz baik dan berbentuk baik, memudahkan untuk mengangkat ketuhar.

Lebih daripada 5,000 pengulas dalam talian lain telah meracau mengenai ketuhar Lodge Belanda juga: Satu mengulas bagaimana enamel itu lebih tebal daripada jenama lain yang telah tercalar, sementara yang lain bersumpah demi roti itu. Satu orang, yang mengakui “kebencian” mengenai periuk besi tuangnya, berkata dia “mengalahkan” kecenderungannya sebaik sahaja periuk itu tiba dan dia memasak ayam keseluruhan dalam rosemary, pear dan leeks. “Tidak ada perbezaan dalam prestasi pan ini,” katanya. “Ia hebat!”

Jika anda berminat dengan pilihan ketuhar Belanda yang lain, lihat penjual terbaik dari beberapa laman kegemaran kami yang lain di bawah.

Walmart Penjual Terbaik: Lodge 7-Quart Dutch Oven, $ 27, Walmart

Lodge 7 quart dutch oven

Wayfair Tertinggi Tertinggi: Le Creuset 6-Quart Dutch Oven, $ 360, Wayfair

Hantar Iron Dutch Oven

Untuk lebih banyak alat memasak yang kita suka, periksa monyet ini ke dalam periuk tekanan dan mengapa anda memerlukannya, bulat ini dengan periuk perlahan dan pisau ini yang Anthony Bourdain tidak boleh memasak tanpa!

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada 30 November 2017 di TODAY.com.

Loading...