Kacang biji hijau terbesar di dunia mempunyai berat 637 pound

Apabila bersiap untuk cuti, tuan rumah yang bijak atau tuan rumah tahu bahawa ia bijak untuk membuat makanan yang cukup supaya para tetamu boleh mempunyai beberapa saat dan juga pertigaan. Tetapi melainkan jika kami melayani tentera kecil, hidangan kami mungkin tidak akan memecahkan sebarang rekod dunia.

Walau bagaimanapun, jika anda seorang lelaki hijau yang besar yang dikenali untuk menjamu sayuran, mencipta hidangan pemecah rekod pada dasarnya adalah sifat kedua. Pada hari Khamis, gelaran Rekod Dunia Guinness World telah ditetapkan di New York City untuk kaserol kacang hijau yang terbesar.

Juara? Pembuat sayur-sayuran kalengan dan beku Green Giant.

Hijau Giant
Pengadil Rekod Dunia Guinness kelihatan seperti Green Giant menggabungkan bahan-bahan sambil cuba membuat Guinness World Records Laring Serving Green Bean Casserole, Kamis, 16 Nov, 2017 di New York. (Jason DeCrow / AP Images for Giant Hijau)Jason DeCorw / AP Images for Green Giant

The kaserol, versi yang lebih besar daripada kehidupan hidangan klasik Thanksgiving, mencatatkan pada 637 pound dan dimasak oleh chef Green Giant dan Stella 34 Trattoria di Macy’s Herald Square. Selepas itu ditimbang dan diukur, kaserol penetapan rekod segera disumbangkan ke program Citymeals on Wheels New York City dan akan membantu memberi makan hampir 2,000 warga tua yang tidak dapat meninggalkan rumah mereka.

“Kami mahu meraikan tahun pertama kami di Parade Hari Kesyukuran Macy dengan menimbulkan keseronokan sambil membantu ramai orang di bandar yang luar biasa ini,” kata Jordan Greenberg, naib presiden Green Giant, dalam satu kenyataan.

Beliau menambah bahawa syarikat itu “telah menjadi ruji dalam perayaan Kesyukuran selama lebih daripada 100 tahun.”

Individu servings from the Guinness World Records Largest Serving of Green Bean Casserole, made by Green Giant and weighing in at 637 pounds, are prepared for donation to Citymeals on Wheels, Thursday, Nov. 16, 2017 in New York. (Jason DeCrow/AP Images for Green Giant)
Hidangan individu dari Guinness World Records Terbesar Berkhidmat dari Green Bean Casserole, yang dibuat oleh Green Giant dan beratnya pada 637 pound, disediakan untuk sumbangan kepada Citymeals on Wheels, Khamis, 16 Nov, 2017 di New York. (Jason DeCrow / AP Images for Giant Hijau)Jason DeCorw / AP Images for Green Giant

Secara keseluruhan, hidangan itu terdiri daripada 780 tin Hijau Kacang Hijau Potong Hijau, 53 tin krim sup cendawan, 32 liter susu dan 65 paun bawang goreng Perancis. Dan anda fikir resipi nenek anda adalah dekaden!

Green Giant sebenarnya menetapkan rekod dunia Guinness rasmi pertama dengan kaserol berkrim raksasa tetapi wakil syarikat memberitahu HARI SATU Makanan bahawa para pegawai menganggarkan bahawa kaserol kacang hijau kedua terbesar yang pernah ditimbang hanya £ 551.

Memandangkan casseroles kacang hijau merupakan salah satu daripada acara Kesyukuran yang paling popular sepanjang masa, acara pemecahan rekod ini adalah tepat pada masanya untuk musim ini. Ia juga merupakan pilihan yang agak logik: Bayangkan cuba untuk mencari satu kalkun super-besar yang dapat memberi makan kepada 2,000 orang? Sekarang itu satu cabaran!

Walau apa pun saiz kaserol, bagaimanapun, orang selalu teruja dengan hidangan ini sepanjang tahun.

Sekiranya anda tidak mempunyai rancangan untuk membuat kasut hijau gergasi ini Kesyukuran ini, selalu ada kacang-kacangan hijau baru ini yang berperisa casserole Pringles.

Atau hanya berpegang pada klasik dengan tips ini tentang bagaimana untuk mengambil kaserol anda ke peringkat seterusnya.