Jalan api $ 5 jalan kaki bawah tanah mungkin akan hilang – tetapi adakah ada sub-genggaman yang baik?

Penggemar sandwic subway, sertai diri anda: Sub-kedai kecil $ 5 kaki kedai klasik itu kelihatan seperti ia meninggalkan stesen … mungkin untuk kebaikan.

Pada hari Isnin, Ketua Pegawai Eksekutif Subway Trevor Haynes memberitahu USA Today bahawa bermula pada bulan September, setiap franchisee (Subway 100 peratus francais) akan menentukan sama ada mereka akan menawarkan sub-harga yang murah dengan salah satu jingles paling menarik yang diketahui lelaki atau tidak.

Lihat siaran ini di Instagram

Kami berani anda untuk #SubTheBurger

Jawatan yang dikongsi oleh Subway Rasmi (@ubway) pada

Selepas rangkaian membawa perjanjian itu kembali pada tahun 2017, pemilik francais mengadu kepada korporat bahawa tidak cukup margin keuntungan untuk mengekalkan membuat $ 5 footlongs. Secara keseluruhannya, daging seperti ham, daging panggang dan ayam sukar untuk mengurangkan kos, John Gordon dari Kumpulan Perunding Pengurusan Pasifik menyatakan Amerika Syarikat Hari Ini.

“Mereka secara amnya lebih mahal pada asas per-pon daripada daging lembu yang digunakan orang burger, jadi Subway mempunyai masa yang sukar,” jelasnya. “[Francaisi] mengambilnya di seluar pendek. Pemeriksaan purata mereka turun.”

Pelancaran $ 5 dilancarkan pada tahun 2004, dan mengalami peningkatan besar dalam populariti beberapa tahun kemudian akibat kemelesetan dan pemasaran yang bijak, tambah Gordon.

Lihat siaran ini di Instagram

Musim panas hampir berakhir, tetapi Itali Pedas kami berada di sini untuk kekal dan sempurna untuk hujung minggu yang panjang.

Jawatan yang dikongsi oleh Subway Rasmi (@ubway) pada

Tetapi terdapat berita gembira: sesetengah francais mungkin terus menawarkan $ 5 kaki, sementara pelanggan lain mungkin dapat mencuba sub 6 inci untuk $ 3,99 – seperti yang mereka lakukan di San Francisco. Semua tidak hilang!

“Makanan yang berpatutan adalah apa yang selalu kita hadapi,” kata Haynes. “Ia bukan hanya satu titik harga.”

Kereta bawah tanah restaurant
A panini di kereta bawah tanah?Alamy

Jadi ada mana-mana sub-stitutes di ufuk? Anda bertaruh!

Sandwic baru berdasarkan “perisa serantau” sedang diuji di San Diego, California, lokasi, yang termasuk Steakhouse Melt, California Club, Provencal Tuna Melt dan Penggiling Itali. Jurucakap rantaian berkata beratus-ratus kedai kereta bawah tanah juga menguji BBQ Pork Rib, sandwic Pulled Crunch sandwich dan sub-diilhamkan sub.

Tambahan pula, paninis paip panas ada dalam perancangan! Mereka dilancarkan di lokasi terpilih di California bulan ini.

Dan ia kelihatan seperti rantai mungkin mula bereksperimen dengan kegemaran lain-lain Amerika. Tambah Hayes, “Kita perlu berpegang pada apa yang kita ketahui dan melakukannya dengan sangat baik, kita tidak boleh terganggu.Rantai burger adalah pesaing besar, kita mesti pastikan kita bermain di arena itu juga.”

Buat sandwic pahlawan gergasi, rollatini terung untuk bola sepak malam Sabtu

Disember.22.201704:20