Inilah Krismas Pokok Krismas Starbucks benar-benar rasanya

Ia tidak akan menjadi cuti tanpa super manis lagi – dan sedikit rumit – musim sejuk bertema-minuman dari Starbucks.

Tahun ini, rantaian kopi sedang melancarkan versi pokok pokok Krismas dalam bentuk coklat minty, Frappuccino.

Frappuccino Pokok Krismas bermula dengan asas creme mentega yang dipenuhi peppermint yang dihiasi dengan pokok hijau yang berbulu yang diperbuat daripada krim pencetus padanan. Kemudian “pokok” dihiasi dengan “garland” gerimis karamel, perhiasan cranberry candied, semuanya siap dengan puncak pokok strawberi.

Bunyi cantik Insta-layak bagi kami tetapi inilah yang benar-benar kelihatan seperti minuman:

HARI INI

HARI INI mencuba minuman pada hari Khamis pagi tetapi sentuhan penamatnya nampaknya tidak terdapat di Starbucks tempatan kami lagi. Tanpa perhiasan yang boleh dimakan, minuman itu hanya kelihatan seperti Frappuccino mocha biasa dengan topping pudar yang agak hijau.

Seperti kebanyakan minuman bertema rantaian, ini benar-benar manis, tetapi jika anda suka Kucing Mutiara, Kue Andes atau apa-apa gabungan mint dan coklat, Krismas Pokok Frapp adalah pemenang dan citarasa seperti versi sejuk coklat peppermint panas yang popular, menjadikannya salah satu minuman bermusim yang paling mudah untuk menggodam bila-bila masa sepanjang tahun (hanya meminta sirap sedikit peppermint dalam mocha biasa Frapp).

The matcha whipped cream boleh menggunakan sedikit lebih matcha, juga, kerana pokok itu tidak sangat hijau dan rasanya sama seperti krim kental biasa.

Sudah tentu, banyak di Twitter sudah teragak-agak tentang tawaran bertema bercuti:

Tetapi jika anda suka hal-hal mint-chocoaltely, anda hanya mempunyai beberapa hari untuk mencuba minuman baru ini.

Krismas Krismas Frappuccino boleh didapati mulai hari Khamis, 7 Disember hingga 11 Disember, dan sementara ia mungkin kelihatan agak luar biasa untuk menghisap minuman ais sejuk semasa anda berbelanja untuk pergi ke luar, minuman itu menyegarkan rasa percutian klasik.