Ini kedai runcit kegemaran Amerika – dan bukan Trader Joe

Hasil yang paling segar, pekerja yang ramah, tong sampah yang paling comfiest mengendalikan bar – terdapat banyak alasan yang hebat (dan ganjil) mengapa orang suka ping di kedai runcit kegemaran mereka.

Tetapi rantaian runcit yang paling disukai Amerika boleh mengejutkan walaupun persediaan makanan yang paling berpengalaman. Itulah kerana terdapat kurang daripada 100 lokasi dan semuanya di Pantai Timur.

Getty Images / AP / Wegmans

Stumped? Tahun ini, kedai runcit kegemaran Amerika adalah Wegman, menurut kaji selidik dalam talian terkini yang dijalankan oleh Maklumat Tentera Pasaran.

Menurut seorang wakil dari syarikat itu, mereka meninjau 12,892 pers mengenai “kebiasaan ping runcit mereka termasuk keutamaan jenama, pengalaman pelanggan, penglibatan jenama dan kesedaran jenama,” pada April 2018.

Wegman menjaringkan markah tertinggi dalam kaji selidik itu kerana “produk segar, harga yang berpatutan dan kedai besar-besaran.”

Sesiapa sahaja yang tidak pernah mendengar rantai mungkin menggaru kepala mereka sekarang. Tetapi bagi mereka yang tinggal di dekat Wegman – atau telah melawat salah satu dari 97 lokasi – ini mungkin tidak datang sebagai kejutan besar.

Rantai yang berpangkalan di New York telah wujud sejak tahun 1916 dan telah membina beberapa pelanggan yang bersemangat seperti obsesi dengan kedai-kedai. Sesetengah peminat mati-keras malah menjadikan mereka destinasi perjalanan jalan raya dan akan memandu jam untuk mendapatkan sandwic Wegman apabila hits yang mengidam.

Sudah tentu, tidak semua orang telah mengalami kegembiraan semata-mata daripada sub yang baru dibuat dari Wegman.

Publix, peruncit yang berpangkalan di Florida dengan kedai-kedai di seluruh Tenggara, diikat dengan tahun lalu Wegman, tetapi menduduki tempat kedua sebagai kedai runcit kegemaran Amerika kedua dalam kaji selidik tahun ini.

Tiada perasaan yang sukar walaupun kerana Publix masih menduduki tempat tertinggi untuk “kebersihan kedai” dan “kemudahan mencari barang.”

Menyanyi pekerja kedai runcit membawa penonton menangis

21 Dis.201701:06

Datang di tempat ketiga, Trader Joe adalah pilihan utama di kalangan pers terima kasih kerana mempunyai “pemeriksaan terpantas” dan “juruwang yang sopan.” Produk Trader Joe disukai oleh peminatnya dan jenama itu terkenal dengan menawarkan produk murah, tetapi ALDI adalah peruncit yang pengguna mengatakan mereka merasakan menawarkan nilai terbaik untuk keseluruhan makanan.

Bagi mereka yang belum pernah mendengar tentang ALDI, itu adalah nama yang sangat penting untuk diingati pada musim panas ini – kedai itu menawarkan sebotol bunga ros yang luar biasa, di bawah $ 9.