Ini ais krim rendah karbohidrat juga keto mesra – inilah yang rasanya seperti

Dengan semakin banyak orang yang memilih untuk mengikuti diet karbohidrat rendah, ada peledakan ramuan manis yang menyatakan lebih sihat daripada asal-usul yang dipenuhi gula. Sekarang, ais krim baru yang memasarkan dirinya sebagai makanan ketogenik mesra akan melancarkan bulan ini – dan syarikat di belakangnya mengatakan ia adalah premium pertama, rendah karbohidrat, lemak tinggi, tiada gula tambah produk yang boleh didapati secara komersial.

Rebel Creamery mula melancarkan Kickstarter pada bulan November. Sejak itu, lebih daripada 1,400 orang menjanjikan $ 80,400 untuk membawa produk ke pasaran. Menurut Google Trends, carian yang berkaitan dengan diet keto mempunyai lebih daripada empat kali ganda sejak tahun lalu. Tetapi pencuci mulut baru Rebel sebenarnya sihat dan rasa seperti es krim sebenar?

Rebus Creamery

Sekiranya anda baru keto, marilah kita mempercepatkan: Diet ketogenik memerlukan kalori bernilai sehari untuk terdiri daripada 60 hingga 80 peratus lemak, 15 hingga 35 peratus protein – dan sangat sedikit karbohidrat, biasanya sekitar 5 peratus atau kurang. Ia bukan baru, sama ada. Doktor membangunkannya pada tahun 1920-an untuk membantu merawat pesakit epilepsi, tetapi banyak peminat selebriti telah membantu membawa pemakanan kembali ke tumpuan baru-baru ini. Dengan begitu banyak karbohidrat yang masuk, tubuh masuk ke ketosis dan mula bergantung pada lemak badan sebagai bahan bakar.

“Pro diet keto ialah jika anda mengikuti dengan betul, anda secara umumnya makan makanan yang tidak diproses dan hampir tidak ada gula. Saya fikir rencana keto itu boleh menjadi cara yang berkesan untuk orang yang sihat menurunkan berat badan, tetapi tidak untuk semua orang dan ini pasti menjadi cabaran untuk diikuti, “kata Frances Largeman-Roth, RDN, pengarang” Makan dalam Warna. “

Tetapi ia bukan rancangan satu-saiz-sesuai.

“[Makanan ketogenik] juga mengehadkan penggunaan buah,” tambah Largeman-Roth, “sebab itulah saya tidak akan menasihati mana-mana pelanggan saya untuk mengikuti jangka panjang diet. Mereka akan kehilangan terlalu banyak antioksidan yang berperang penyakit.

Pengasas bersama Rebel Creamery, Austin dan Courtney Archibald, berkata mereka pada mulanya mencuba diet sebagai percubaan untuk mengurangkan pengambilan gula dan makan lebih sihat. “Kami berasa begitu hebat sehingga kami memutuskan untuk tetap bersamanya,” kata Austin kepada KAMI.

Satu perkara yang mereka rindukan adalah es krim: “Es krim buatan sendiri adalah makanan utama di rumah kami dan aktiviti keluarga kegemaran. Daripada menyerahkannya, kami memutuskan untuk ‘ketofy’ resipi kegemaran kami di rumah kerana pilihan komersil sedia ada lebih tinggi karbohidrat, mengandungi gula dan mempunyai tekstur yang berais atau beracun, “katanya.

Setelah menjalankan eksperimen di rumah dan berunding dengan saintis makanan, pasangan itu juga memastikan ais krim melepasi “ujian kanak-kanak.” Austin berkata anak-anaknya menyukainya, dengan cara itu.

Jadi bagaimana ia dibandingkan dengan ais krim tipikal?

Servis half-cup Rebel Creamery mempunyai 150 hingga 200 kalori, 14 gram lemak, 2 hingga 3 gram protein, 0 gram gula dan 10 hingga 14 gram karbohidrat, bergantung pada rasa.

Es krim premium terdiri dari kira-kira 140 hingga 250 kalori, 9 hingga 18 gram lemak, 1 hingga 3 gram protein, 15 hingga 25 gram gula dan 15 hingga 28 gram karbohidrat setiap hidangan setengah cawan.

Kebanyakan perisa Halo Top, boleh dikatakan salah satu daripada krim ais krim protein yang paling popular di pasaran, mengandungi 80 kalori, 2 hingga 3 gram lemak, 5 gram protein, 6 gram gula dan 14 hingga 16 gram karbohidrat setiap hidangan separuh cawan.

Rebus Creamery rasa manis dengan buah monk dan erythritol (yang juga terdapat di Halo Top) bukan gula. Tetapi menurut Largeman-Roth, erythritol, alkohol gula yang popular di kalangan pengikut paleo “boleh mengeja masalah pencernaan bagi banyak orang, terutamanya dengan IBS,” katanya sambil menambah, “Jika anda akan makan aiskrim ini, buat pasti akan berpegang kepada satu hidangan. ” Ia juga mengandungi krim, serat akar chicory, penstabil karbohidrat rendah dan kuning telur – yang bukan sahaja meningkatkan kandungan lemak ais krim tetapi juga mencipta produk yang lebih perlahan.

Pemberontak Creamery
Sekiranya anda tidak dapat mencari pint berwarna di kedai-kedai berhampiran anda, syarikat itu juga akan dihantar ke seluruh negara.Tracy Saelinger / HARI INI

Tetapi apa yang benar-benar merasakannya?

Seperti dengan krim ais karbohidrat yang lain, sebaiknya biarkan Rebel melembutkan selama 10 atau 15 minit di kaunter sebelum menghidangkannya kerana kekurangan gula menjadikannya sukar di dalam peti sejuk.

Sekiranya anda bukan seorang peminat Halo Top yang agak kasar, selesai berais, kreaser Rebel, ais krim seperti kustard mungkin berada di lorong anda. Tetapi kandungan lemak tinggi meninggalkan mulut kita dengan salutan yang agak licin, sedikit berminyak – seolah-olah kita telah makan sesudu mentega.

Peanut Butter Fudge adalah kegemaran keseluruhan, terutamanya di kalangan pencinta penyebaran nutty dan merasakan es krim sebenar seperti rasa dan tekstur. Adonan Cookie dan Mint Chip juga pesaing yang kuat dan merasai sangat mirip dengan rakan sejawat mereka yang penuh gula.

Pada 8 dan 7 gram karbohidrat per pint masing-masing, Peanut Butter Fudge dan Cookie Dough juga mempunyai lebih banyak karbohidrat daripada rasa lain.

Ambil pemberontakan di vanila mempunyai sedikit rasa marshmallow (tambah besar atau tolak bergantung pada citarasa anda) tetapi rasa itu, bersama-sama dengan coklat, adalah krim paling sedikit.

Keto ice cream
Ia adalah kunci untuk membiarkan ais krim rendah duduk selama 10 atau 15 minit sebelum makan, untuk membolehkan ia melembutkan dengan sempurna.Tracy Saelinger / HARI INI

Tetapi bagi pengikut ketat untuk pemakanan keto, terdapat berita gembira: Largeman-Roth mengesahkan bahawa profil pemakanan ais krim sesuai dengan elaun harian lemak dan karbohidrat yang disarankan pada rancangan – dengan syarat anda berpegang pada saiz hidangan yang betul.

Rebel Creamery, yang kini boleh didapati dalam talian, dijual dengan harga $ 5.99 satu liter. Walaupun ais krim pada awalnya sepatutnya berada di kedai pada bulan Jun, memilih pekereka kini membawa ais krim, seperti Makanan & Vitamin Lassen di Southern California.

Pada bulan September, ais krim boleh didapati di Central Market di Texas dan Harmons Grocery di Utah. Tidak lama selepas itu, Starmarket dan Shaw di New England, dan Ritus di New Jersey, New York, Connecticut, Pennsylvania, Maryland, dan Delaware, akan mula membawa pint, menurut syarikat.

“Pelancaran telah jauh lebih baik dari yang diharapkan,” kata Austin kepada KAMI. “Kami telah dibanjiri pesanan dan sekarang saya perlu menjadualkan pengeluaran kecemasan yang dijalankan minggu depan.”

Sudu pada pick ice cream atas musim panas

Jul.30.201805:06