Di sini, akhirnya, rahsia di sebalik rasa misteri Dum Dums

Berpikir kembali ke bank sebagai seorang kanak-kanak. Ingat bahawa Dum Dums lollipop misteri yang berperisa?

Jika anda pernah merasakan bahawa anda tidak boleh cukup tetapi jari anda pada rasa misteri, ada sebab: Ia sentiasa berubah.

“Apabila anda membuka pembalut, anda tidak akan tahu apa yang akan anda dapatkan,” kata Diana Moore Eschhofen, juru bicara Spangler Candy Co. yang berpangkalan di Ohio, pembuat Dum Dums, kepada TODAY Food.

Dum Dums
Apa yang sebenarnya dalam pembungkus Dum Dums? Kecuali jika anda mempunyai lelangit yang luar biasa, anda mungkin tidak pernah tahu.Jeff Burt / Spangler Candy Co.

Sesetengah pop rasa misteri pada dasarnya adalah cara yang sejuk untuk menjimatkan sisa makanan, seperti Eater dan Mental Floss telah melaporkan: Daripada menutup jentera di antara larian dan benar-benar mengosongkan rasa batch sebelumnya, kadang-kadang mereka akan mula seterusnya satu, supaya kedua-dua perisa hanya akan berjalan bersama-sama. Oleh itu, secara teori, anda boleh berakhir dengan Cherry-Root Beer, atau Blueberry-Watermelon.

Mereka yang bercampur rasa menjadi hanya sebahagian daripada pop misteri. “Ia adalah satu perkara yang cekap – ia menyeronokkan, kita berakhir dengan beberapa keseronokan yang bercampur-campur bersama,” kata Eschhofen.

Tetapi itu tidak selalu berlaku sekarang, katanya.

“Itu tidak sepenuhnya tepat lagi, ia masih berlaku, tetapi tidak semestinya,” katanya. “Kadang-kadang perkara yang berbeza sekarang.”

Sudah tentu, kami meminta lebih banyak maklumat, tetapi jurucakap itu berkata: “Itu misteri!” dia berkata. “Itulah sebabnya kami menyebutnya rasa misteri!” Beliau menambah kenyataan rasmi syarikat itu, iaitu: “Kita hanya boleh mendedahkan bahawa Rasa Misteri berubah secara berterusan dan tidak terhad kepada perisa Dum Dums semasa. Ia terpulang kepada peminat Dum Dums untuk meneka rasa pop misteri ini.”

Kembali pada tahun 2015, syarikat itu telah melepaskan beg khas bacon, popcorn buttel dan rasa pizza, semuanya dalam pembungkus label misteri. Mereka tidak lagi tersedia, tetapi syarikat itu masih mengeluarkan beberapa tawaran bermusim yang cukup kreatif, seperti Cake Funnel, Peach Tea dan Strawberry Milkshake untuk musim panas, jadi anda tidak tahu apa yang mereka mungkin menyelinap di sana.

Ring Pop Mysteries
Semua cincin Misteri Cincin Pop adalah anak yang diuji dan diluluskan, kata syarikat itu.Topps

Bagaimanakah syarikat lain menggabungkan rasa misteri mereka? Kami menjangkau beberapa orang dan kebanyakan tidak mahu bercakap – dalam gaya Willy Wonka sebenar. Tetapi Bazooka Candy Brands, pembuat Ring Pops dan Push Pops, memberitahu TODAY Food bahawa ia memperkenalkan rasa misteri sebagai cara untuk mengekalkan jenama yang segar – dan peminat gula-gula menjadi gila untuk mereka.

Untuk Cincin Mister Pop, syarikat itu juga menjalankan empat misteri perisa oleh anak-anak dalam ujian rasa sebelum mereka mendapat meterai kelulusan. Dan Push Pop melancarkan satu rasa misteri baru setiap tahun.

Walau bagaimanapun, tidak ada perisa yang pernah diturunkan. Kata jurucakap: “Ia menjadikannya lebih menyeronokkan!” Tebak kita perlu terus meneka.

BERKAITAN:

  • Spicy Starburst dan Skittles? Kembang ini akan memanas
  • Strawberry Kit Kats? Hari Payung BBQ? Perisa gula-gula pelik akan menuju ke arah anda

Rasa permen misteri baru Reese adalah…

Mac.09.201700:59