Dapatkan suasana hati dengan resipi sushi tiram ini

Dalam ciri mingguan khas ini, editor makanan “Today” Phil Lempert membawa anda resipi “dicuri” (dengan izin) dari restoran terkenal di seluruh Amerika. Lihat berapa banyak keseronokan yang anda boleh (dan wang yang boleh anda simpan) dengan memasak hidangan ini di rumah.

MINGGU INI: Texas Fried Oyster Sushi, Roll Serangan Jantung, dan Salmon Volcano dari Hui Chuan Sushi, Sake dan Tapas di Fort Worth, Texas.

kanan / msnbc / Komponen / Foto / 060201 / 060201_Huichuan_vmed_9a.jpg250075000cara # 000000http: //msnbcmedia.msn.com

Sian Logan

1PfalsefalseMengenai koki: Hui Chuan, yang berasal dari Taiwan, sentiasa mempunyai semangat untuk makanan. Penghargaan beliau bermula pada usia muda ketika belajar memasak bersama ayahnya. Chuan mula tinggal di Amerika Syarikat pada usia 20 tahun, berkahwin dan mempunyai tiga anak yang cantik. Dia suka menyediakan makanan untuk keluarganya dan bereksperimen dengan pelbagai menu dan ramuan yang berterusan. Dia sering berkongsi ciptaannya dengan guru anak-anaknya dan menganjurkan majlis makan malam bertema. Ia tidak lama sebelum orang mula mengambil perhatian.

Dia tidak lama lagi memulakan pendidikan masakan profesionalnya di Rhode School of Cooking di Nice, Perancis. Apabila dia kembali, dia terinspirasi, dan mula merancang konsep restoran masa depannya: perpaduan Asia tanpa sempadan. Pada bulan Mei 2001, Hui Chuan Sushi, Sake dan Tapas dilahirkan. Masakan Asia diwakili di menunya serta pelbagai jenis Tapas dengan bakat global. Rasa Hui adalah kerjasama perjalanan, pengalaman dan bahan kegemarannya. Chuan hanya menggunakan produk segar dan paling berkualiti. Kesederhanaan diraikan dan saus minima digunakan, menyampaikan nuansa tertentu sambil mempamerkan perisa semulajadi ramuan.

Chuan dengan penuh kasih sayang memanggil restorannya “rumah pokok” tempat di mana anda boleh datang seperti anda dan menikmati hidangan yang hebat. “Anda boleh merawat restoran saya sebagai makanan ringan atau hidangan yang elegan. Ia semua bergantung kepada mood anda. “Kata Chuan. Restoran mungil dan berlimpahnya mempunyai suasana hangat dan menarik. Dekorasi ini adalah gaya Jepun lama dunia dengan dapur pameran terbuka. Setiap hidangan dicipta tepat di depan mata anda. Restoran Chuan juga mempunyai bilik Tatami Jepun tradisional. Barisan produk Hui Chuan kini dipaparkan di Fort Worth Central Market dan dia adalah seorang pengajar pengajaran biasa di sekolah memasak Central Market.

Texas Fried Sushi Sushi, Heart Attack Roll, dan Volcano Salmon dihidangkan di Hui Chuan Sushi, Sake dan Tapas masing-masing $ 4.50, $ 9.95, dan $ 7. Semua adalah untuk saiz hidangan 2.

Dapatkan Resipi itu

Texas Fried Sushi Sushi, Roll Serang Jantung dan Volcano Salmon

Hui Chuan Sushi, Sake dan Tapas

Hui Chuan Sushi, Sake dan Tapas

6100 Camp Bowie

Fort Worth, TX 76116

817-989-8886

www.huichuansushi.com

Mahu mencalonkan hidangan restoran kegemaran anda untuk ciri “Mencuri Resipi Ini”? Hanya e-mel Phil di [email protected] (atau gunakan kotak mel di bawah) dengan nama restoran, bandar dan negeri, dan hidangan yang anda ingin cipta semula. Ingin tahu lebih lanjut mengenai Phil dan makanan? Lawati laman webnya di www.supermarketguru.com.