Cuba ayam vegan ‘yang terasa seperti kesepakatan sebenar

Terdapat banyak produk pengganti ayam di pasaran, dan ketika beberapa di antara mereka datang dekat, tidak ada yang menirukan rasa dan tekstur daging putih yang sebenarnya. Masukkan Beyond Meat, sebuah syarikat yang berpangkalan di Los Angeles yang membuat jalur ayam yang bebas ayam, bebas ayam seperti rasa halal. Serius.

Saya pernah mendengar tentang Beyond Meat tahun lalu, ketika makanan terkenal Mark Bittman telah tertipu oleh jalur bebas ayam dalam ujian rasa buta. Produk ini tidak tersedia secara meluas pada masa itu, tetapi Beyond Meat memasuki Pasar Makanan Keseluruhan bulan ini. Saya tidak dapat menjangkakan jangkaan saya. Saya juga tertanya-tanya jika saya boleh menipu tetamu makan malam saya memikirkan mereka sedang makan ayam sebenar.

Dibuat dari gabungan kacang soya dan protein kacang, jalur bebas ayam datang dalam tiga jenis: Berpengalaman Lembut, Gaya Barat Daya dan Panggang dan mempunyai 18 gram protein setiap hidangan. Pengasas syarikat, Ethan Brown, mengatakan bahawa dia telah mengejek dengan pertanyaan asas ini: “Adakah kami akan terus membesarkan dan makan haiwan jika replikasi daging yang lazat dan sempurna berasaskan tumbuhan ada?” Pada tahun 2009, ia mulai Beyond Meat (pengasas Twitter Ev Williams, Biz Stone dan Jason Goldman adalah rakan kongsi) dan bersedia untuk menjawab soalan itu.

Apabila jalur bebas ayam tiba, saya kagum betapa dekatnya ayam sebenar dalam rasa, tekstur dan rupa. Suami saya tahu saya mendapat contoh produk itu, jadi saya tidak boleh menipu dia, jadi saya memutuskan untuk berkhidmat kepada jalur bebas ayam yang ringan Berpuasa ketika ipar saya dan kakak ipar datang untuk makan malam hujung minggu lalu. Kami panggang pizza di atasnya dengan brokoli, mozzarella dan “ayam.” Ia hanya selepas kami selesai makan-dan mereka meracik betapa baiknya semuanya-bahawa saya memberitahu mereka kebenaran. Mereka juga terkejut. Malah, kakak ipar saya berkata bahawa dia akan bertanya kepada saya apa yang saya makan ayam dengan kerana dia suka, tetapi tidak dapat meletakkan rasa itu. Kejayaan!

pesto
“Ayam” dengan pasta dan Swiss chard pestoHari ini

Sebagai tambahan kepada pizza, saya menggunakan jalur bebas ayam dalam quesadillas dan hidangan pasta dengan Swiss chard pesto. Kami telah makan semua sampel kami, tetapi dengan bersungguh-sungguh Beyond Meat boleh didapati di Pasar Makanan Keseluruhan di seluruh negara (runcit pakej 12-ons seharga $ 5.29) dan boleh didapati di kedai makanan semula jadi lain pada bulan Julai. Bonus: pembungkusan boleh dikitar semula sepenuhnya. (Pastikan untuk memeriksa lengan kadbod untuk resipi dan kupon.) Walaupun saya tidak boleh mengatakan bahawa saya akan berhenti memakan daging sepenuhnya, saya pasti akan makan banyak ayam kurang sekarang bahawa pengganti berasaskan tumbuhan seperti itu wujud!

Dapatkan lebih banyak petua dan resipi untuk makan bermusim diDibuat oleh Michelle.