Crock-Pot memulakan akaun Twitter pertama selepas episod ‘Ini Adakah Kita’

Selepas mengejutkan “Ini Adakah Kita” yang mengejutkan minggu ini, nampaknya salah satu watak yang paling dibenci di televisyen bukanlah dalang politik yang hebat, atau bahkan musuh hebat superhero, tetapi sebaliknya, peranti berjuta-juta orang ada di rumah mereka : periuk perlahan.

Ramai penonton mengancam untuk membuang peranti pemasak lambat mereka selepas episod yang disiarkan, di mana suwal rusak pada periuk perlahan lama yang lama memicu kebakaran besar-besaran. Tetapi nama jenama Crock-Pot sebenarnya tidak disebutkan semasa episod tearjerker.

Namun, beberapa hari kemudian, jenama popular itu terus melakukan kawalan kerosakan secara dalam talian.

Tetapi nampaknya satu akaun media sosial belum cukup untuk menahan semangat yang mengelilingi alat memasak sekarang yang kontroversial. Sebagai tindak balas terhadap internet mengangkat senjata terhadap alat memasak yang tercinta, Crock-Pot memulakan akaun Twitter – @CrockPotCares – untuk bertindak balas terhadap beberapa serangan. Akaun itu juga menggegarkan peminat mengenai kematian Jack Pearson yang tidak lama lagi (walaupun, tentu saja, kita masih tidak tahu betul-betul apa yang berlaku).

Jenama ini mengesahkan TODAY Food bahawa akaun itu sebenarnya akaun Twitter rasmi pertama Crock-Pot.

Selepas episod malam Selasa, Crock-Pot (yang dimiliki oleh Newell Brands) mula memberi jaminan kepada peminat bahawa produk modennya benar-benar selamat digunakan.

“Selama hampir 50 tahun, dengan lebih dari 100 juta Crock-Pots dijual, kami tidak pernah menerima sebarang aduan pengguna yang serupa dengan kejadian-kejadian fiksi yang digambarkan dalam episod malam tadi. Bahkan, keselamatan dan reka bentuk produk kami menjadikan peristiwa ini hampir tidak mungkin , “Kata wakil Crock-Pot dalam satu kenyataan yang dikeluarkan kepada media.

Pernyataan itu berterusan, “Di samping itu, dan yang paling berkaitan dengan kebimbangan para pengguna setelah menonton episod ‘Ini Adakah Kita’ baru-baru ini, periuk periuk Crock-Pot kami rendah semasa, rendah watt (biasanya tidak lebih dari 200 atau 300 watt) peralatan dengan kawalan sendiri, unsur pemanasan. “

Pada akhirnya, periuk perlahan yang dimaksudkan adalah mesin vintaj dengan suis yang jelas pecah. Penonton melihat Jack mematikan mesin itu, tetapi dia membiarkannya dipasang, dan melemparkan kain basah di sebelahnya.

Sudah tentu, kemalangan berlaku tetapi adalah periuk yang sangat perlahan untuk disalahkan di sini? Dan bolehkah ini berlaku dalam kehidupan sebenar? HARI INI Makanan menjangkau para ahli.

“Taraf keselamatan mesin sekarang ini jauh lebih tinggi daripada apa yang mereka telah beberapa dekad yang lalu,” Phyllis Good, seorang pakar periuk perlahan dan pengarang “Stock The Crock”, memberitahu KUALA LUMPUR.

Periuk perlahan lama, seperti model yang dilihat semasa episod “Ini Ini Kita” baru-baru ini, tidak mempunyai crock dalaman yang anda boleh mengangkat untuk mencuci secara berasingan dari unit elektrik. “Para periuk lama itu memberi amaran terhadap merendam unit penuh di dalam air, atas alasan keselamatan,” kata Bagus. “Saya tidak tahu mana-mana periuk perlahan yang dibuat di mana anda tidak boleh mengeluarkan crock dalam dari unit elektrik untuk mencucinya, jadi ia bukan bahaya dengan periuk perlahan hari ini, dan ia tidak sepatutnya menjadi bahaya dengan yang lebih tua model jika anda mengikuti amaran keselamatan mereka, serta akal sehat! “
Moden Crock-Pots feature removable interior pots that can be separated from the electric unit for washing.
Crock-Pots moden mempunyai periuk dalaman yang boleh ditanggalkan yang boleh dipisahkan dari unit elektrik untuk mencuci.

Sudah tentu, kemalangan berlaku dan pengeluar tidak bertanggungjawab terhadap tindakan yang tidak bertanggungjawab bagi semua pengguna. “Satu-satunya cara pemasak perlahan boleh dipendekkan adalah jika ia masih dipasang semasa Jack mencuci ia … tidak mengira bahawa dia telah membalikkan suis itu. Apa yang dia lakukan hanyalah meminta masalah,” kata Good.

Oleh itu, adakah kita mempunyai apa-apa yang perlu dibimbangkan apabila menyiapkan hidangan pemasak lambat kami yang seterusnya?

Ya dan tidak.

“Sebarang peralatan harus diselenggarakan dengan baik dan dicabut setelah setiap penggunaan,” kata John V. Murray, Kepala Pengawal Keselamatan Kebakaran di Museum Pemadam Kebakaran Nassau County, memberitahu HARI INI. Beliau juga menasihatkan tukang masak rumah untuk sentiasa mengkaji semula garis panduan pengeluar mana-mana untuk kegunaan selamat.

“Periksa komponen elektrik, seperti pendawaian, plag, dan suis apa pun untuk memastikan ia berada dalam urutan kerja yang betul,” tambah Murray. Juga, kerap memeriksa untuk memastikan seluruh kord utuh, dan tidak ada retakan atau perut dalam wayar.

Apabila ia datang untuk memasak secara perlahan secara khusus, ketua bomba menasihatkan tukang masak rumah untuk memeriksa unit itu sendiri untuk sebarang retakan atau penyok. Jika anda melihat apa-apa, ia mungkin masa untuk yang baru. “Apabila digunakan, periuk perlahan, atau mana-mana perkakas dapur kecil, mesti mempunyai ruang yang jelas di sekelilingnya – tidak menyentuh apa-apa yang mudah terbakar, seperti langsir, tuala, atau kertas,” kata Murray. Cooker perlahan juga harus duduk di atas permukaan yang rata dan tidak mudah terbakar bila digunakan.

“Pemasak perlahan pada umumnya peralatan yang selamat, selagi tindakan pencegahan keselamatan yang betul diambil, seperti perkakas dapur,” kata Murray. “Sentiasa ingat untuk mencabut peralatan apabila tidak digunakan dan simpan di tempat yang selamat. Kebakaran dapur adalah punca utama kebakaran rumah di Amerika Syarikat.”

Sudah tentu, ada alat rumah yang tidak berfungsi lagi yang memainkan peranan yang berpotensi jahat dalam episod yang terkenal: penggera asap rokok Pearson tidak dalam keadaan operasi yang betul dan keluarga telah kehabisan bateri. Kata Murray, “Penggera dilengkapi dengan sama ada bateri boleh tanggal atau dimeteraikan perlu diuji. Bateri yang boleh ditanggalkan perlu diganti, dan bateri yang dimeteraikan perlu diperiksa untuk memastikan ia berfungsi.”

Nota editor: Artikel ini disemak semula untuk menunjukkan bahawa periuk perlahan yang digambarkan pada program itu tidak dikenal pasti oleh mana-mana jenama.