Cinta malam taco? Keripik kentang terbaru Lay menggabungkan yang terbaik dari kedua-dua dunia

Selepas pertandingan masakan yang sengit dan sangat kompetitif, Lay akhirnya telah memilih rasa cip kentang terbarunya – dan ia mengingatkan kita bahawa snek jam gembira yang sempurna.

Lay cip terbaru untuk memenangi pertandingan “Do Us A Flavor” tahun ini … drumroll, sila … Crackpy Taco. Persaingan tahunan, yang membolehkan peminat menyampaikan idea-idea cip yang menyeronokkan dan asli, dibuka awal tahun ini. Tiga finalis tahun ini, yang dipilih pada bulan Ogos, merangkumi Everything Bagel dengan Keju Krim dan Tomato Fried Hijau.

Tetapi Taco Renyah menewaskan mereka berdua, muncul menang semasa keputusan akhir yang diumumkan minggu ini.

Kesopanan Frito-Lay

Ellen Sarem, seorang ibu dari San Antonio, Texas, memenangi hadiah utama, yang menjaringkan dia $ 1 juta yang sejuk – dan iri hati para peserta pertandingan di seluruh negara.

Kedua-dua finalis lain, Lindsay Hoffman, yang menyerahkan Lay Bagel Semua dengan Krim Keju dan Gregory Pope, yang menyerahkan Tomato Hijau Fried Lay, masing-masing akan menerima $ 50,000. Semasa pertandingan itu, Lay berkata mereka menerima berjuta-juta penyertaan peminat, menjadikan feat akhir Sarem tidak ada kentang kecil.

Setiap peserta menandakan idea perasa mereka menerusi foto, video atau penyerahan bertulis kepada Frito-Lay. Sebaik sahaja peraduan itu dipecahkan kepada finalis pada musim panas ini, peminat di seluruh negara mengundi pada tiga perbualan dalam talian.

Menurut kenyataan media Lay, inspirasi rasa Sarem datang dari bertahun-tahun bekerja keras untuk menyempurnakan resipi taconya sendiri, lencana kehormatan di kampung halaman Sarem di San Antonio.

Dan the winner is ... Crispy Taco!
Dan pemenangnya … Taco Renyah!Kesopanan Frito-Lay

“Pertandingan tahun ini didorong bukan hanya oleh rasa yang hebat, tetapi juga oleh orang-orang dan cerita-cerita di belakang masing-masing,” kata Sarah Guzman, pengarah pemasaran kanan Frito-Lay dalam satu kenyataan kepada media.

“Kami telah memperkenalkan sejumlah 14 rasa ke Amerika sepanjang pertandingan ikonik ini dan, jika satu perkara tetap tidak berubah, peminat kami mempunyai idea yang luar biasa untuk rasa seterusnya Lay.”

Pemenang sebelum ini telah memasukkan “Roti Garlic Cheesy,” “Wasabi Ginger,” dan “Biskut Selatan & Gravy.”

Menurut majalah People, Sarem mengatakan dia merancang untuk menggunakan kemenangannya yang besar untuk mengambil keluarganya bercuti yang baik – dan menaruh sedikit wang untuk pendidikan anaknya, tentu saja.

JunkBanter, sebuah laman ulasan snek, baru-baru ini mencicipi keripik taco yang baru dan menyatakan bahawa “mereka berbau seperti perasa taco … serbuk cili, cumin, dan oregano.” Mengenai rasa? JunkBankter bersetuju bahawa mereka adalah “hebat, dan sangat taco seperti.

“Ada sepakan kecil dari cabai dan lada merah, rempah kecil dari jintan, bawang putih, dan bawang, dan banyak garam.” Bunyi seperti pasangan yang sempurna dengan margarita jam bahagia!

Walaupun kita hampir semua untuk apa-apa rasa taco, ini bukan kali pertama rasa taco telah membuat penampilan di lorong snek. Frito-Lay sudah mempunyai Taco-Flavored Doritos, yang popular beberapa dekade yang lalu, dihentikan … dan baru-baru ini dikeluarkan semula!

Loading...