Chipotle hanya menaikkan harga dan peminat burrito gila

Kami tahu guac adalah tambahan, tetapi sekarang ia super tambahan …. Itu kerana kira-kira 440 restoran Chipotle secara senyap-senyap hanya menaikkan harga mereka sekitar 5 peratus. Jadi apa maksudnya untuk anda?

Chipotle
Joe Raedle / Getty Images

Katakan anda tinggal di Washington, DC dan anda ingin mendapatkan biasa yang tidak begitu-jadi-saya-jangan-jatuh-tidur di meja saya mangkuk burrito ayam untuk makan tengahari. Anda akan membayar tambahan $ 0.34 setiap kali, menurut Business Insider. Perintahkan lima kali seminggu selama setahun dan itu $ 88 tambahan – tanpa guac! Di New York City, rumah Chipotle yang paling mahal di A.S. menurut BI, harga burrito telah meningkat sebanyak $ 0.43!

Sementara jurucakap syarikat, Chris Arnold memberitahu Fortune bahawa Chipotle telah pergi ke rekod untuk mengatakan mereka sedang mempertimbangkan untuk menaikkan harga di pasaran terpilih, ramai pelanggan berasa marah dengan kos tambahan.

Peningkatan ini dikatakan membantu “mengimbangi upah dan inflasi makanan.” Ini datang selepas syarikat mengalami krisis keselamatan makanan akibat wabak E. Coli di banyak lokasi di seluruh negara pada tahun 2015. Setelah bekerja keras untuk mendapatkan kepercayaan pelanggannya, syarikat itu menyatakan bahawa anda perlu membayar bahan-bahan yang lebih baik. “Walaupun dengan harga baru, harga kami tetap sangat kompetitif, terutamanya jika anda faktor dalam kualiti bahan kami,” kata Arnold.

Di Twitter, pasukan media sosial Chipotle kembali mengetepikan aduan daripada pelanggan yang marah yang merasakan sedikit hari tentang krisis keselamatan makanan. “Kami mempunyai keseluruhan, bahan premium dan ingin mengekalkan harga serendah yang mungkin,” kata satu tweet.

“Malangnya, kita perlu menaikkan harga kerana makanan pada umumnya mendapat lebih mahal,” kata yang lain.

Tetapi masih, sesetengah pelanggan mengatakan makanan itu begitu baik, mereka tidak keberatan menghabiskan sedikit tambahan:

Akhirnya, kami mungkin akan kembali kepada barisan makan tengahari Chipotle bersama mereka.