Chef Diraja mahu! Ratu sedang menyewa satu yang baru (tetapi gajinya tidak besar)

Siapa yang tidak bermimpi hidup sebagai raja, bangun setiap pagi di Istana Buckingham?

Sekarang, satu peluang yang jarang untuk berkhidmat sebagai chef untuk Ratu England (dan sebenarnya hidup di kalangan royalti!) Telah muncul: istana sedang mencari Demi Chef de Partie.

Queen Elizabeth mempunyai payung sepadan untuk setiap pakaian … serius

Mac.12.201800:33

Seorang chef de apa?!

A chef de partie membantu tukang masak, yang tugasnya adalah untuk mengurus bahagian tertentu dapur. Tetapi penerangan tugas rasmi mendakwa bahawa kedudukan ini adalah “tidak biasa peranan Demi Chef de Partie.”

Chef yang dipilih akan berputar semua bahagian dapur, kedua-duanya di Buckingham Palace dan kediaman diraja yang lain. “Setiap hari akan berbeza,” membaca pengumuman kerja. “Anda akan menyiapkan makan malam dan makan tengah hari, serta makan tengah hari.” Mungkin juga menggigit siku dengan ketua negara, Duchess of Cambridge, bayi baru lahir Prince Louis atau juga Putera Harry dan pengantin barunya?

Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) stands next to his wife Catherine (R), Duchess of Cambridge who holds their newborn son outside the Lindo Wing at St. Mary's Hospital in Paddington, London, Britain, 23 April 2018. The baby boy is the royal couple's third child and fifth in line to the British throne.
Putera William Britain, Duke of Cambridge (L) berdiri di sebelah isterinya Catherine (R), Duchess of Cambridge yang memegang anak mereka yang baru lahir di luar Lindo Wing di Hospital St. Mary di Paddington, London, Britain, 23 April 2018. Bayi budak lelaki adalah anak ketiga pasangan diraja dan kelima sejajar dengan takhta British.Andy Rain / EPA

Jadi, apa kelayakan yang diperlukan untuk menggosok siku itu?

Menurut keterangan kerja, sementara pengalaman dalam dapur “premier” atau dalam katering volume adalah ideal, mereka akan lebih berminat untuk keupayaan dan semangat anda untuk menyampaikan keempat-empat bahagian dapur. “Mereka juga mencatatkan kemahiran kerja berpasukan dan komunikasi , bersama-sama dengan butiran terperinci dan keupayaan untuk menemui tarikh akhir, adalah tambah nilai. Pada akhirnya, walaupun, mereka mencari seseorang yang mempunyai “semangat untuk makanan dan katering.”

Tidak syak lagi sewa baru perlu diingat bahawa ratu itu mempunyai keengganan untuk bawang putih dan terlalu banyak bawang, menikmati gin yang baik dan Dubonnet dengan lemon sebelum makan tengah hari dan benar-benar mencintai coklat.

Ratu Elizabeth's Favorite Cake: Chocolate Biscuit Cake
Dapatkan Resipi itu

Kue Kegemaran Queen Elizabeth: Kue Biskut Coklat

Darren McGrady, The Royal Chef

Tetapi untuk memanfaatkan peluang ini sekali dalam seumur hidup, para chef harus bersedia untuk mengambil sedikit potongan gaji.

Gaji tahunan diiklankan pada £ 21,151.88, iaitu sekitar $ 26,800 USD. The Independent mengatakan bahawa gaji adalah kira-kira 2,000 pound kurang daripada purata gaji tahunan untuk chef yang berpangkalan di London dengan tahap pengalaman yang diperlukan. Dan Makanan & Wain mengatakan chef peribadi peringkat tinggi biasanya membuat antara $ 60,000 dan $ 80,000 setahun.

Tetapi bolehkah anda benar-benar meletakkan harga untuk menjadi seorang chef diraja?

Banyak peminat kerajaan mungkin akan bersetuju bahawa ia adalah satu pengalaman yang tidak ternilai dan mungkin juga bersedia membayar untuk bekerja di salah satu istana yang bersejarah!

Putera Harry dan Meghan Markle bercakap mengenai pertunangan mereka

Nov.28.201702:48

Ia juga tidak menyakitkan bahawa chef baru akan mendapat 33 hari bercuti, bersama dengan 15 peratus pencen sumbangan majikan – dan semua makanan disediakan. Terdapat juga potensi yang paling besar dari semua: peluang untuk tinggal di Istana Buckingham … walaupun, sudah tentu, penerangan kerja menjelaskan gaji akan disesuaikan dengan sewajarnya jika koki itu akan gubuk di istana.

Permohonan dibuka melalui 24 Mei, jadi kelihatan seperti koki baru akan terlepas peluang untuk turut serta dalam perkahwinan diraja Harry dan Meghan Markle.