Cara membuat popcorn yang hebat … dan jangan biri-biri di belakang

Tiada apa-apa yang lebih mengecewakan daripada mencari timbunan kernel yang sedih, tanpa biji di bahagian bawah mangkuk popcorn. Potensi terbuang seperti itu! Seringkali pelakunya adalah set popcorn pre-set microwave – saya hanya tidak mempunyai oomph untuk melayari setiap kernel terakhir. Baru-baru ini saya memutuskan untuk mengambil perkara-perkara ke tangan saya sendiri, dan dalam proses itu, secara tidak sengaja menemukan popcorn buatan sendiri yang paling ketagihan sepanjang masa. Tiada resipi diperlukan!

Bagaimana to make popcorn at home
Rachel Tepper Paley

Bagaimana dengan betul menjejakkan jagung

Saya mulakan dengan beg popcorn yang belum dibongkar. (Biasanya saya menjangkau Newcom’s “Rasa Asli Microwave Popcorn” sendiri, tetapi mana-mana garam rendah, pelbagai tidak boleh dilakukan.) Tetapan popcorn microwave saya memanggil untuk mengetuk kernel selama satu minit dan 45 saat, tetapi saya mengabaikan ini dan memprogramkan mesin selama dua minit dan 30 saat tinggi.

Anda mungkin tidak akan memerlukan masa ini. Sekitar satu minit dalam, biji mula meletup seperti gila dan teruskan untuk sementara waktu. Dengar dengan hati-hati pada pop dan simpan tangan anda pada pemegang pintu gelombang mikro, bersedia untuk bertindak. Sebaik sahaja anda boleh mengira dua saat antara pop – dan tidak seketika lagi, atau anda akan berakhir dengan dreck hangus – buka pintu terbuka, berhati-hati merebut beg popcorn, dan merobeknya terbuka di atas mangkuk besar supaya stim dalam melarikan diri. Berapa lamakah ia bergantung kepada kekuatan gelombang mikro anda, yang boleh berbeza dari mesin ke mesin.

BERKAITAN: Rempah popcorn anda! Rasa kegemaran Gail Simmons

Lihatlah dengan teliti: Hampir tidak ada biji yang belum dibuka! Ini bermakna lebih banyak popcorn untuk dimakan, yang bermaksud anda lebih bahagia.

Musim popcorn itu

Saya kacang untuk jagung cerek, jadi saya suka taburkan popcorn saya dengan dua sudu gula dan satu sudu teh garam. Kini, di mana perkara menjadi menarik: Bahan rahsia saya adalah satu setengah sendok teh halia tanah. Percayalah, itu luar biasa – manis, asin, dan hanya sedikit pedas. Anda tidak akan pernah mencapai popcorn gaya teater mentega lagi.

Jangan ragu untuk bermain-main dengan pengukuran. Sesetengah orang suka lebih banyak gula dan garam, ada yang kurang. Yang lain akan mahu memupuk keperitan dengan lebih banyak halia. Apapun pilihan anda, pastikan anda melancarkan segala-galanya dengan baik untuk menjejaki popcorn secara merata. Kemudian digali semasa masih panas!

Mudah Spiked Chocolate Popcorn
Dapatkan Resipi itu

Popcorn Chocolate Easy Spiked

Annabel Langbein