Bolehkah rasa ais krim rendah kalori sebagai hasil sebenar? Kami meletakkannya pada ujian

Suhu mungkin telah jatuh di luar, tetapi itu tidak menghalang Amerika daripada menjadi terobsesi dengan ais krim – ais krim yang baru kalori rendah yang dipanggil Halo Top, tepatnya, yang menganggap rasa sama seperti benda sebenar.

Semuanya bermula pada bulan Januari, ketika seorang jiwa yang berani bernama Shane Snow mendokumentasikan diet 10-hari Halo Top nya, di mana ia memakan 50 liter lurus barang-barang dan hilang hampir 9.9 paun dan 3 peratus lemaknya. Itu mendapat semua orang dari BuzzFeed untuk Bon Appetit bercakap mengenainya.

Bolehkah rasa ais krim yang rendah kalori sebagai hasil sebenar?

Dis.22.201601:13

Es krim mendakwa rasa seperti es krim tetap, sementara cara pembungkusan kurang kalori daripada pesaingnya. Satu liter Halo Top, sebagai contoh, mengandungi antara 240 dan 320 kalori, sementara satu pint Haagen Dazs atau Ben & Jerry mempunyai kira-kira 1,100.

Bukan hanya itu, tetapi ia mendapat lebih banyak protein per pint daripada aiskrim biasa (24 gram berbanding 16 gram), kurang lemak (8 gram berbanding 64 gram) dan kurang karbohidrat (16 gram berbanding 80 gram). Di manakah gula? Halo Top menggunakan stevia organik dan Erythirol, pemanis semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan seperti pir dan anggur.

BERKAITAN: Kenapa gulung ais krim Thai adalah obsesi manis terbaru kami

Apakah sihir ini?? Saya fikir apabila saya mula membaca. Dan jenis sampah tiruan adalah barang-barang ini dimuatkan untuk menjadi orang yang rendah diri? Nah, ternyata, apa-apa. Halo Top sebenarnya mengandungi kurang bahan kimia daripada krim ais standard, kerana ia tidak mempunyai pelembut tiruan. (Ini juga bermakna ia memerlukan masa yang lebih lama untuk mencair dan cenderung mempunyai sedikit pembekuan berais pada permukaannya.)

Halo Top ice cream tops
Crier Communications

Secara semulajadi, sama seperti anda mungkin sekarang, saya berasa ragu-ragu. Ia tidak boleh merasakan yang baik. Ia tidak boleh menjadi Haagen Dazs dulce de leche baik. Saya terpaksa mengujinya.

Saya menutup mata sekumpulan rakan sekerja saya (saya agak baru di sini, jadi alat untuk mereka mempercayai saya) dan mereka masing-masing mencuba rasa yang berbeza dari Halo Top – kacang vanila, coklat, ceri hitam, cip pudina, cip coklat adonan kue, dan strawberi – berbanding rasa yang sama dengan ais krim tradisional:

WATCH: Bolehkah Halo Top berdiri dengan ais krim biasa dalam ujian rasa buta?

…Dan keputusan itu adalah…

Ternyata, Halo Top adalah tidak sama seperti krim ais “biasa” seperti Haagen Dazs dan Ben & Jerry’s. Dengan pengecualian kesepian sahaja, semua orang melepasi ujian buta. Rasanya, mereka mengakui, cukup memuaskan dan dapat dibandingkan dengan ais krim biasa, tetapi teksturnya adalah pemberian mati. Tidak ada yang menyukai Halo Top; mereka semua bersetuju bahawa ia adalah pengganti ais krim yang luar biasa.

Tetapi itu sahaja: Ia masih a pengganti – yang semestinya bermakna ia tidak sama.

Semua Halo Top Pints
Crier Communications Inc.

Secara teknikal, ya, Halo Top menjanjikan bahawa ia “benar-benar merasakan seperti ais krim,” tetapi apa bahan pemasaran yang keluar adalah bahawa ia tidak mempunyai tekstur krim yang didambakan kalori, tinggi lemak, es krim gula tinggi. Tekstur Halo Top lebih mengesankan ices Itali.

RELATED: No-Churn Blueberry Ice Cream Cheesecake

Jadi jika anda bersedia untuk berkompromi tekstur untuk dapat makan satu liter (atau dua, sebenarnya) ais krim tanpa rasa bersalah, ini boleh menjadi cara untuk pergi. Betul, ia lazat.

Tetapi ia bukan Haagen Dazs dulce de leche – itu pasti.