Bilangan yang mengejutkan orang dewasa Amerika berfikir bahawa susu coklat berasal dari coklat

Satu kaji selidik organisasi tenusu baru-baru ini merasakan lurus daripada salah satu daripada temasya wawancara lelaki di jalan yang akan anda lihat pada pertunjukan ceramah lewat malam.

“Dari manakah susu coklat?” Pusat Inovasi untuk Tenaga A.S. meminta 1,000 orang dewasa Amerika pada April ini, seperti yang dilaporkan oleh Food & Wine.

Coklat milk on a glass with red straw
Menyegarkan Susu Coklat Delicious dengan Koko NyataGetty Images

Ini adalah kajian sebenar, yang mendapati bahawa 7 peratus daripada orang dewasa Amerika yang ditinjau berfikir bahawa susu coklat berasal dari coklat coklat. Dan 48 peratus orang dewasa yang dikaji mengaku tidak pasti di mana susu coklat berasal.

Topik ini juga dibincangkan di bahagian fakta dan mitos Pusat Inovasi untuk Laman Tenusu A.S.: “Susu coklat – atau susu perisa untuk perkara itu – adalah susu lembu putih dengan perisa tambahan dan pemanis.”

Lucu cows
Getty Images

Uh, yeah – orang yang menyesal, tetapi melainkan anda vegan atau mempunyai alahan tenusu, tidakkah kebanyakan kita belajar bahawa ketika anda pertama memerah sirap Hershey ke segelas susu pada umur 6 tahun? Dan selain dari itu, bagaimana bumi akan menjadi mamalia yang dapat menghasilkan koko di dalam organ seseorang?

Tapak organisasi itu sangat diplomatik, tetapi menambahkan, “Untuk menjadi adil, beberapa soalan dan mitos susu boleh membuat kita tersenyum tetapi kita menyedari bahawa kita memerlukan maklumat yang tepat untuk membuat pilihan terbaik bagi diri kita sendiri dan keluarga kita tentang apa yang kita makan. untuk menetapkan rekod terus mengenai salah tanggapan umum tentang susu coklat. “

Satu mitos lain yang kami gembira dapat mendengar: Penyiasatan lebih daripada 7,000 kanak-kanak dan remaja mendapati bahawa minuman tidak berperisa atau susu putih tidak berkaitan dengan kenaikan berat badan, berbanding peminum bukan susu. Bagi kita yang selalu memilih susu coklat atas pilihan lain di kafeteria sekolah, itu muzik kepada telinga kita.

Sekiranya anda seorang dewasa yang mempunyai sebarang keraguan tentang mana susu coklat berasal, kami mencadangkan lawatan ke ladang tenusu – stat.