Berikut adalah cara warna tali pinggang beg anda twist bermakna

Kami semua membawa pulang roti roti yang baik, lembut dan segar untuk ditemui – d’ough! – bahawa ia telah melewati tarikh jualannya.

Tetapi rasa apa? Ternyata roti anda cuba memberitahu sesuatu … dan mesej itu berada dalam hubungan twist.

Inilah sebabnya hubungan roti beg twist datang dalam pelbagai warna

Ogos.17.201700:57

Yep! Hubungan twist yang berwarna-warni yang menjaga roti kita segar dan dilindungi dari kedai ke sandwic sebenarnya mempunyai rahsia tersembunyi. Sebagaimana ternyata, setiap warna bermaksud roti dibakar pada hari tertentu dalam seminggu:

Lihat pos pada imgur.com

Dan anda betul: Ia melangkaui hari Rabu dan Ahad, untuk memberi tukang roti dua hari setiap minggu.

Ini tidak sepenuhnya baru: Maklumat telah diedarkan di internet selama bertahun-tahun, tetapi satu jawatan baru-baru ini dari Tabir Percutian telah menjadikannya menjadi virus lagi.

Dan ingatlah bahawa tidak semua syarikat roti mematuhi peraturan ini; beberapa menggunakan tag roti yang semua satu warna tanpa mengira tarikh baking. Sekiranya ini berlaku, anda tidak bersulang – hanya ingat bahawa tarikh pada tag adalah tarikh jual, bukan tarikh ia sebenarnya dibakar.

Di sana's a twist in this tale!
Terdapat sentuhan dalam kisah ini!Getty Images

Jadi apakah maksud ini untuk anda, sandwic yang bijak? Pada asasnya, beli roti yang dibakar sehari sebelum anda berada di kedai. Jadi jika anda pergi ke kedai runcit pada hari Jumaat, dapatkan teg twist merah, sebagai contoh. Fikirkan awak akan mengingati kesukaran? Warna-warna dalam susunan abjad.

Untuk apa yang bernilai, rahsia tertentu ini tidak benar-benar dimaksudkan untuk pers rata-rata; ia direka untuk membantu menyimpan kerani dengan menebus semula. “Pers tidak boleh menemui lebih daripada dua warna tag pada rak pada bila-bila masa untuk mana-mana satu jenama roti,” nota Barbara Mikkelson pada halaman Snopes tentang memainkan tag.

Dia juga mencadangkan bahawa walaupun ini adalah berita gembira untuk mendapatkan maklumat, ia tidak begitu berguna kerana kedai-kedai menyimpannya secara berkala: “Walaupun tanpa mengetahui kod itu, rakan-rakan dan keluarga anda tidak akan mendapat roti lapuk.”

Dan mengetahui itu benar-benar satu keping syurga!

Ikut Randee Dawn di Twitter.