Bar Kit Kat yang tercantik di dunia akhirnya tiba

Seolah-olah Kit Kat perisa seperti Sake, Sweet Potato dan Cheesecake Strawberry tidak cukup unik, Jepun telah menaikkan ant dengan memulakan debutnya versi milenium-merah jambu bar coklat wafer yang dipenuhi wafel.

Terbitan edisi terhad “KitKat Chocolatory Sublime Ruby,” yang menjadikan debutnya di dunia pada 19 Januari, adalah produk pertama di dunia untuk menggunakan coklat ruby ​​yang baru dicipta, coklat pertama yang semula jadi untuk memukul pasaran dalam 80 tahun.

Barry Callebaut Group / Nestle

Dibangunkan oleh pembuat coklat Swiss Barry Callebaut, coklat merah muda yang dibuat dari kacang kakao ruby, yang mempunyai warna merah jambu semulajadi. Nestle, yang bekerjasama dengan Barry Callebaut pada gula-gula baru, menerangkan rasa itu sebagai “rasa buah yang mengingatkan buah.”

Chef Yasumasa Takagi, pemilik dan ketua chef Le Patissier Takagi di Tokyo, Jepun, berada di belakang bar yang berwarna halus.

“Saya telah mencipta KitKat yang sangat mudah yang membolehkan anda menikmati aroma buah-buahan dan keasidan yang halus dari coklat cacao sepenuhnya,” kata Takagi dalam kenyataan media.

Sudah tentu, ini bukan merupakan produk Kit Kat yang pertama untuk membuat percikan. Kejatuhan terakhir, Taco Bell mengeluarkan tortilla yang disumbat dengan Kit Kats yang cair, dan kami juga melihat Kit Kat yang bertema Halloween, yang berbentuk labu, Kit Kat dan Red Velvet Kit Kat bar untuk Hari Valentine.

KitKat Ruby Sublime akan tersedia untuk masa yang terhad di butik-butik Chocolatorium KITKAT di Jepun dan Korea, dan ia juga akan dijual dalam 80 pop-up di seluruh Jepun. Anda juga boleh mendapatkannya dalam talian.

Kit Kat

Anna Lingeris, pengurus komunikasi kanan untuk Hershey, yang mengedarkan Kit Kats di A.S., memberitahu KANAK-KANAK Makanan pada masa ini tidak ada rancangan untuk membawa negeri bar Ruby Sublime. Walau bagaimanapun, beliau berkata bahawa Hershey terus “meneroka membawa barang-barang baru, seperti ruby, dan rasa istimewa ke dalam barisan jenama ikonik kami berdasarkan apa yang kami memberitahu kepada peminat kami,” kata syarikat itu baru-baru ini memperluaskan bar Kit Kat Dark kepada permintaan pelanggan.

Jadi jika anda mahu Kit Kat pink, anda lebih baik membiarkan Hershey tahu!

Jika anda semata-mata mestilah cuba bar ruby-hued, anda sebenarnya boleh memesan mereka dari Jepun bermula pada awal bulan Februari. Mereka boleh didapati dalam kotak lima atau tujuh keping, yang mengandungi perisa Kit Kat Jepun yang lain dan akan dijual sehingga $ 22. Tetapi jika anda tidak dapat menunggu sehingga bulan depan, anda mungkin perlu menyelesaikan KitKat strawberi, yang merupakan perkara paling dekat di Amerika. Walaupun ia adalah rasa edisi terhad, anda masih boleh membelinya secara online di Amazon.