Band animatronics Chuck E. Cheese telah berpecah

Ini adalah penghujung era di salah satu restoran pizza paling mesra kanak-kanak di Amerika.

Ramai orang yang berumur tertentu – kita melihat kepada anda milenium – mungkin telah atau menghadiri pesta ulang tahun di Chuck E. Cheese pada satu ketika semasa zaman kanak-kanak mereka. Semasa pesta itu, sebuah kumpulan robot bernyanyi yang dipakainya sebagai binatang berbulu gergasi mungkin terperangkap dalam lagu ketika anda bergumul dengan teman terbaik anda di lubang bola, kemudian meremehkan kepingan pizza.

Kepada beberapa orang, kumpulan itu menakutkan. Kepada yang lain, ia adalah daya tarik tersayang. Tetapi kini, seperti begitu banyak pemuzik yang hebat pada masa lalu, kumpulan itu tidak lama lagi akan bersara. Chuck E. Cheese baru-baru ini mengumumkan pengubahsuaian restoran utama, yang akan termasuk, antara perubahan lain, reka bentuk dalaman yang dikemas kini dan pembubaran tetap band animatronics yang memaparkan orang-orang seperti Mr Munch, Jasper T. Jowels dan tetikus utama sendiri, Chuck E Keju.

Jadi mengapa kapak apa yang boleh dikatakan tarikan rantaian yang paling dikenali?

“Kanak-kanak berhenti memandang tahun animatronics dan tahun lalu,” kata ketua pegawai eksekutif Chuck E. Cheese, Tom Leverton kepada CBS News. “Mereka akan menunggu Chuck E. hidup untuk keluar.”

Akan tetapi, kehadiran Leverton mengatakan kepada TODAY Food melalui e-mel bahawa watak-watak itu akan “terus menjadi bagian penting” dari merek – hanya tidak dalam bentuk animatronic.

Peminat di seluruh media sosial mempunyai tindak balas yang bercampur-campur dengan berita mengenai persaraan pita robotik yang akan berlaku.

Pemuzik Bapa John Misty juga menyampaikan penghargaan yang tulus kepada band robotik, memetik Chuck E. dan rakan-rakan sebagai salah satu inspirasi muzik terbaiknya. Walaupun sesetengah orang mengeluh kehilangan ikon zaman kanak-kanak, yang lain mengakui kumpulan itu memberi mimpi buruk kepada mereka.

Rantaian pizza telah memilih empat lokasi di San Antonio, Texas untuk diubahsuai dahulu dan akan mengubahsuai tiga buah restoran di kawasan Kansas City, Missouri. Sebagai sebahagian daripada “pengalaman moden” yang baru, bukannya band animatronic, lokasi akan termasuk kawasan lantai tarian di mana Chuck hidup – iaitu manusia sejati dalam pakaian – akan keluar dan menari dengan anak-anak.

“Semasa kami bergerak ke hadapan, kami percaya pengalaman hidup Chuck E. kami menyediakan nilai hiburan yang terbaik untuk kanak-kanak, yang mempunyai harapan yang lebih tinggi terhadap realisme dan kesan khas,” kata Leverton kepada HARI INI. “Pengalaman interaktif setiap jam, di mana tarian Chuck E. dan menimbulkan foto dengan anak-anak, telah menjadi pengalaman ikonik untuk kanak-kanak hari ini, kini diperkuat dengan lantai tarian ringan dan muzik kontemporari yang baru.”

Chuck E. Cheese belum lagi mengumumkan pelancaran seluruh negara untuk pengubahsuaian selepas tujuh lokasi pertama yang diubahsuai, tetapi jika anda peminat tikus menyanyi animatronik, anda mungkin akan mengetuai Chuck E. Cheese lebih awal daripada kemudian.

Loading...