Bahaya Pot Segera? Syarikat memberi amaran 1 model mungkin terlalu panas atau lebur

Peminat Pot Instan menyatakan beberapa kekhuatiran dan kekecewaan berikutan pengumuman syarikat baru-baru ini bahawa model alat memasak yang popular mungkin semakin panas.

Segera pot
Para pembuat Instant Pot mengeluarkan kenyataan melalui Facebook awal bulan ini memberi amaran tentang kerosakan produk.Periuk instan

Pada 17 Feb, syarikat itu memaparkan dari laman Facebook rasminya ke Komuniti Segera Pot, memberi amaran kepada pengguna untuk terus mengawasi peranti memasak countertop mereka.

“Pelanggan yang Dihargai,” pernyataan itu bermula, “Kami telah menerima sedikit laporan tentang Gem 65 8-dalam-1 Multicooker yang terlalu panas, mengakibatkan kerosakan lebur tempatan ke bahagian bawah produk.”

Kod batch yang terjejas termasuk 1728, 1730, 1731, 1734, dan 1746.

Syarikat itu menasihati pengguna untuk “mencari nombor 4 digit yang terletak di bahagian bawah kanan label. Kod batch ialah nombor 4 digit yang terletak di bahagian bawah kanan label. “

“Kami mahu anda tahu bahawa kami menghadapi sebarang masalah dengan produk kami dengan serius kerana keselamatan dan kualiti adalah keprihatinan utama kami, dan kami bekerjasama dengan Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS (CPSC),” kata kenyataan itu sambil menambah bahawa mereka yang memiliki produk dari salah satu kelompok yang rosak harus “segera menghentikan penggunaan produk.”

Kenyataan itu juga menyenaraikan nombor pasukan penjagaan pelanggan Instant Pot (1-800-828-7280) dan telah meminta maaf atas kesulitan.

Bagaimana ibu ini menggunakan Instan Pot beliau untuk kehilangan £ 125

Dis.16.201701:08

Walau bagaimanapun, pelanggan tidak dapat dipastikan dengan jaminan syarikat itu membuat pelanggan dikemas kini dalam beberapa minggu yang akan datang. Seorang pengguna mengulas pada siaran itu, dengan menyatakan bahawa kenyataan itu adalah “surat bentuk” yang didakwa telah digunakan beberapa kali untuk menenangkan pelanggan yang prihatin pada masa lalu.

“Sekarang anda menghantar surat borang yang sama yang anda hantar apabila ada yang bertanya apa langkah seterusnya?” Pelanggan menulis. “Ia adalah beberapa minggu, minggu lalu. Berhenti menyusun semula jam dan buat hak ini. “

Pos amaran Segera Pot telah dikongsi lebih daripada 275 kali. Seorang wakil untuk Instant Pot tidak dapat dimaklumkan segera.

Instant Pot pertama memukul pasaran pada tahun 2010 dan telah memenangi kedua-dua orang masakan kuliner dan chef profesional sama untuk kepelbagaian dan ketahanannya sejak alat memasak mempunyai beberapa tetapan yang membolehkan pengguna membuat segalanya dari beras dan stew, hingga sup dan ayam. Walaupun syarikat itu telah mengeluarkan amaran, Instan Pot tidak secara rasmi mengimbas Gem 65 8-in-1 Multicooker.