Bagaimana membuat pancake di rumah dari awal

Siapa yang tidak suka bangun dengan bau manis penkek buatan sendiri, terutamanya apabila anda boleh memakannya dalam baju tidur anda? Membuat pancake sangat mudah. Cubalah resipi tanpa dasar asas ini dan rasanya jazz dengan tambahan tambahan seperti buah, kayu manis atau coklat.

Resipi pancake terbaik: 11 cara mudah untuk meletakkan putaran segar pada flapjacks!

Lempeng batter
Kelly Senyei

Sediakan adonan dengan pukul bersama 1 1/2 cawan tepung serba guna, 3 sudu teh serbuk penaik, 1 sudu gula dan 1/2 sudu teh garam dalam mangkuk besar. Dalam mangkuk kecil yang berasingan, pukul bersama 1 1/4 cawan seluruh susu dengan 1 telur besar dan 2 sudu mentega unsalted cair. Kacau bahan-bahan basah ke dalam bahan-bahan kering sehingga dikombinasikan.

Lempeng batter bubbles
Kelly Senyei

Elakkan overmixing adunan untuk memastikan pancake anda ringan dan lembut daripada padat dan datar. Adunan masih harus kental setelah anda mencampurinya.

Pancakes in the skillet
Kelly Senyei

Panaskan kuali atau kuali griddle ke atas api sederhana yang sederhana dan kemudian masukkan minyak sayuran, mentega atau gabungan kedua-duanya. Jatuhkan 3 hingga 4 sudu besar adunan ke dalam kuali, jarak lempeng sekurang-kurangnya 2 inci. Pada ketika ini, anda boleh menaburkan pelbagai campuran di atas, seperti cip coklat, buah atau kacang. Sekali gelembung terbentuk di puncak lempeng, lemparkannya sekali dan teruskan masak sehingga mereka tidak lagi doughy.

Sempurna pancakes
Kelly Senyei

Menggunakan spatula, pindahkan pancake ke piring dan sediakan segera dengan pilihan topping anda.

Kelly Senyei adalah pengasas Just a Taste, tuan rumah di-kamera dan seorang tukang masak yang terlatih secara profesional. Dia juga pengarang “Blogging Makanan Untuk Palsu.” Ikuti dia di Facebook dan Instagram.