Bagaimana membakar ham

Ia boleh menjadi sukar untuk mengetahui dengan tepat bagaimana membakar seekor ham kerana banyak cara yang berbeza-beza yang dikemas dan disediakan. Berikut adalah beberapa petunjuk untuk daging yang sempurna dimasak dan dipotong berair yang pasti dapat dinikmati oleh keluarga anda.

Sebagai permulaan, ham biasanya dilabel sama ada “sebahagian masak” atau “dimasak sepenuhnya.” Anda harus mengikuti arahan pembungkus pada label. Ham yang dipasak separuh, yang juga dilabel “masak sebelum makan,” perlu membakar sehingga suhu dalaman adalah 155 hingga 160 darjah.

Hams yang dimasak sepenuhnya, juga dipanggil “bersedia untuk dimakan,” boleh dimakan seperti-tetapi akan rasa lebih baik jika dibakar dengan sayu. Hams sprout dipasak sepenuhnya, disembuhkan ham yang pra-dihiris untuk dipegang bersama untuk melayani mudah.

Untuk hams tanpa tulang, bakar pada 325 darjah; untuk 6 hingga 8 pound pound, kira-kira 20 minit setiap paun. Untuk ham tulang, masak pada 325 darjah; untuk sehingga 14 hingga 16 paun, kira-kira 12 minit bagi setiap paun.

Untuk ham kalengan, bakar pada 325 darjah; memasak ham 3-pound kira-kira 21 minit setiap paun.

Satu versi cerita ini mula-mula muncul di iVillage.