Bagaimana memasak sayur-sayuran dalam periuk perlahan: Cuba 6 ini

Apabila ia panas, siapa yang mahu mempunyai ketuhar ketuhar mereka selama sejam atau lebih hanya untuk memanggang sayuran? Dengan menggunakan periuk perlahan bermakna dapur boleh menjadi sejuk, dan anda boleh meninggalkan sayuran untuk memasak sendiri. Pastikan sayur-sayuran adalah sekitar saiz yang sama untuk memastikan walaupun memasak.

Perlahan cooker with chopping board
Shutterstock

Beet

Basuh setiap bit dan keluarkan sebarang sayuran, menggunakannya untuk salad atau buang. Balutkan setiap bit dibasuh dalam foil dan jatuhkan ke dalam periuk perlahan. Masak di atas selama 4 jam, bergantung kepada saiz bit dan masukkan pisau ke dalam bit untuk memeriksa derma. Berhati-hati mengeluarkan kulit setiap bit dan makan pelbagai cara: dalam salad arugula dengan keju kambing dan walnut; dilemparkan dengan pudina segar dan quinoa; atau dibungkus ke dalam balang mason dengan cuka dan rempah-rempah selama beberapa hari yang mengakibatkan pengambilan cahaya.

Salad of Roasted Heirloom Beets with Capers and Pistachios
Dapatkan Resipi itu

Salad dari Beir pusaka panggang dengan Capers dan Pistachios

Kentang Russet atau ubi jalar

Basuh kentang russet sederhana atau kentang manis, tusukan beberapa kali dengan garpu, dan kemudian balut dengan selamat di foil (jika anda suka, gerimis dengan minyak zaitun dan garam sebelum diletakkan di foil). Masukkan periuk perlahan, pasang kentang dalam lapisan di atas satu sama lain, dan masak sehingga lembut, kira-kira 4 hingga 5 jam pada tinggi atau 8 hingga 10 jam pada tahap rendah. Terpisah dan buka kentang dengan mentega dan krim masam; berkhidmat dengan ubi jalar dengan kepingan mentega sebatian yang ditumbuk dengan madu dan cayenne.

Slow-Cooker Breakfast Sweet Potatoes
Dapatkan Resipi itu

Kentang Sweet Breakfast Cooker Lemah

Casey Barber

Terung

Terung adalah sayuran lain yang boleh diberikan tender oleh keajaiban periuk yang perlahan. Terung boleh menjadi bintang utama dalam resipi, seperti terung Parmesan atau rebus. Untuk terung keseluruhan, cobalah beberapa kali dan letakkan di dalam periuk perlahan yang tinggi selama sekurang-kurangnya 3 jam. Campurkan daging dari terung dan serbuk itu untuk hidangan Timur Tengah, baba ganoush, atau bahan terung dengan buah couscous dan kering untuk hidangan.

Cepat and Healthy Eggplant Parmesan
Dapatkan Resipi itu

Parmesan Terung dan Sihat

Mark Bittman

Bawang

Sediakan resipi yang memerlukan bawang karamel (hello, sup bawang Perancis atau bawang merah bawang), tetapi tidak mahu berdiri di atas pemantauan bawang api selama sekurang-kurangnya sejam? Bawang karamel adalah salah satu helah genius untuk periuk perlahan. Kupas dan iris tipis beberapa paun bawang. Walaupun ini kelihatan seperti jumlah yang gila, ingat bahawa bawang akan dimasak dengan sangat baik. Tambah bawang ke dalam periuk perlahan, gerimis dengan beberapa sudu minyak zaitun, dan musim dengan garam dan lada. Masak selama kira-kira 10 jam. Untuk karamelisasi yang lebih dalam, biarkan lidah ajar dan masak beberapa jam tambahan. Oleh kerana bawang tidak dapat melakar terlalu banyak, tidak ada bimbang tentang overcooking.

Caramelized Onion, Spinach & Gruyere Strata with Tomatoes
Dapatkan Resipi itu

Bawang Caramelized, Spinach & Gruyere Strata dengan Tomato

Bobby Flay

Artichokes

Bersiaplah artichokes seperti yang anda lakukan untuk kaedah memasak lain: trim batang, keluarkan lapisan daun yang sukar, dan potong 1/3 atas artichoke. Tambah sebanyak yang sesuai (sekitar 4 hingga 6) ke dalam periuk perlahan, bersama-sama dengan 3 cawan air dan muncrat besar jus lemon. Masak hingga daun mudah tarik, kira-kira 4 hingga 5 jam pada tinggi atau 8 hingga 9 jam pada tahap rendah. Hidangkan satu artichoke setiap orang, membiarkan mereka menarik daun dan mencelup ke dalam mentega sehingga sampai ke hati artichoke yang sangat diinginkan. Juga pertimbangkan untuk merapatkan hati dalam minyak zaitun dan rempah-rempah untuk digunakan untuk salad yang akan datang.

Stuffed Artichokes with Chunky Bacon and Parmesan
Dapatkan Resipi itu

Artichoke disumbat dengan Chunky Bacon dan Parmesan

Al Roker

Spaghetti squash

Bukan sahaja pemasak lambat boleh membuat keadilan untuk skuasy spageti tetapi juga bermakna melangkau tugas yang ditakuti cuba untuk memotong skuasy tanpa kecederaan untuk menyediakannya untuk baking oven. Untuk periuk perlahan, buat 15 hingga 20 helai dan kemudian masukkan keseluruhan skuasy ke dalam mangkuk periuk perlahan bersama dengan 1½ cawan air. Berhati-hatilah untuk tidak terlalu besar dengan skuasy untuk saiz periuk perlahan anda. Masak sehingga lembut, kira-kira 3 jam pada tinggi atau 6 jam pada tahap rendah. Keluarkan skuasy untuk mengeluarkan benih dan gunakan garpu untuk menghancurkan skuasy untuk berkhidmat dengan sos marinara atau dalam skuasy spaghetti ini dengan walnut dan resipi sage.

Spaghetti Squash with Sage and Walnuts
Dapatkan Resipi itu

Spaghetti Squash dengan Sage and Walnuts

Andrew Carmellini

Lasagna pemasak lambat sangat memanjakan (dan menghairankan cahaya)

Januari.11.201603:52