Bagaimana Ina Garten menghindari ‘krisis dapur total’ semasa memasak untuk orang ramai

Ina Garten pasti tahu satu atau dua perkara tentang membuang parti yang hebat. Tetapi, Contessa Barefoot tahu ia cukup mudah untuk merosakkan hidangan apabila anda memasak untuk orang ramai.

Semua peminat yang sangat baik mahu memanggang ayam dengan beberapa tips di blognya untuk membuang pesta makan malam musim bunga yang sempurna – dan mereka mudah seperti satu, dua, tiga.

https://www.instagram.com/p/BS9xREFjEhk

1. Cari bahan-bahan segar.

Sekarang bahawa musim bunga, kedai runcit dan pasar petani mula berkembang dengan banyak hasil bermusim yang hebat. Anda boleh menggunakan panduan untuk mengetahui apa yang segar dan sihat, atau pergi dengan beberapa kegemaran Garten: “Pada tahun ini, saya mula dengan senarai bahan-bahan Spring yang muncul di kedai-kedai di mana-mana – lobak kecil, menyusu bayi, asparagus, dan rumpun. “

Garten menasihati memilih apa yang di musim pertama dan kemudian merancang plat sekitar apa yang anda ada.

Panggang Asparagus with Almonds
Dapatkan Resipi itu

Asparagus panggang dengan badam

Gail Simmons

2. Buat menu.

Sebaik sahaja anda mempunyai gula-gula bermusim di tangan, buatlah menu yang membuat semua orang merasa seperti musim bunga telah tiba. Rasa segar meminjamkan diri untuk makan al fresco dan wain hangat cuaca yang indah. Masa untuk mengeluarkan rosemanya!

Garten mencatatkan menu makan malam musim bunga yang menjadikan kami salivate: salad segar dengan keju kambing yang hangat, ayam panggang dengan lobak, kentang mashed bawang putih dan asparagus parmesan panggang. Tetapi pergi untuk hidangan yang berbeza, bergantung kepada apa yang anda beli atau tumbuh di taman, adalah cara untuk pergi.

Buat Martini cranberry martini dan herba feta untuk pesta yang sempurna

Dis. 03.20.201504:21

3. Merancang persiapan makanan.

Kehilangan sejuk di dapur boleh berlaku lebih cepat daripada masa yang diperlukan untuk mencari beberapa pemetik oven. Sekiranya hidangan tidak sesuai, tiba-tiba sos yang dibakar dan tukang masak di rumah memakai tudung walaupun sebelum tetamu tiba.

Garten menekankan perancangan hidangan yang menggunakan kawasan dapur yang berbeza pada masa yang berlainan. “Saya akan menyediakan rancangan permainan untuk memastikan saya benar-benar dapat menariknya,” kata Garten, “sesuatu yang disampaikan pada suhu bilik, beberapa perkara di dalam ketuhar, beberapa di atas dapur, dan semoga beberapa hidangan yang saya dapat kumpulkan terlebih dahulu supaya saya tidak berpeluh penuh apabila kawan-kawan saya tiba! “

Sebagai salad, contohnya, boleh dibuat terlebih dahulu dengan pakaian yang diketepikan, manakala ayam boleh dibuat lebih awal pada siang hari dan kemudian panggang di dalam ketuhar semasa anda kentang mendidih pada kompor dan kemudian mengatasi hidangan lain.

Sekali lagi, Barefoot Contessa telah mengubah tugas yang mencuba ke dalam persiapan yang menyenangkan. Betapa mudahnya itu?