Ayam jantan General Tso Joy Bauer, ditambah tip untuk pengambilan makanan Cina

Berfikir untuk mengambil pesanan? Saya bersedia untuk bertaruh bahawa makanan Cina adalah berhampiran dengan senarai anda. Ia tidak menghairankan – sos yang dimuatkan dengan rasa dan hidangan adalah oh-so-crave-worthy. Malangnya, bekalan air tawar ini juga penuh dengan lemak dan kalori, dan selalunya lebih banyak natrium daripada yang perlu anda makan dalam sehari penuh.

Joy Bauer memberikan ayam Jantan Tso yang sihat

Jun.20.201604:18

Tetapi jangan buat lagi penyepit itu! Anda masih boleh menikmati setiap gigitan-dengan sedikit tweak mudah untuk pesanan anda. Apabila boleh, pilih hidangan kukus dengan ayam, udang atau tauhu, ditambah sayur-sayuran tambahan. Minta sos di sebelah dan gerimis pada hanya beberapa sudu yang bernilai. Dan apabila datang ke beras, pergi mudah dan berpegang dengan (sebaik-baiknya) coklat berbanding putih atau goreng.

Tertanya-tanya apakah pertaruhan terbaik anda ketika datang ke hidangan yang paling popular? Cuba ketiga pilihan ini:

1. Pertama, langkau gulungan telur goreng yang dicelupkan dalam saus itik dan pergi untuk ladu sayuran yang dikukus dengan sentuhan sos natrium yang dikurangkan. Ingatlah, dulang kukus goreng setiap hari dalam seminggu.

2. Perdagangan daging lembu oren (rangup) atau daging babi manis dan masam dengan nasi goreng untuk daging lembu atau ayam dan brokoli dengan beras perang. Susunan daging lembu dan brokoli adalah sekurang-kurangnya separuh terdiri daripada sayur-sayuran sehingga anda akan mendapat banyak nutrisi dan hit serat (ditambah, anda akan menyimpan hingga 1.000 kalori).

3. Bukannya udang Sichuan atau udang dalam sos bawang putih, yang jamnya berkisar pada 700 kalori (setara dengan 16 nuggets ayam goreng atau 44 tator!), Cuba udang dengan saus udang untuk mengurangkan 300 kalori.

Sekiranya anda seperti orang Amerika, General Tso’s Chicken adalah salah satu masakan anda. Malangnya, ia juga merupakan salah satu pesalah terburuk yang berkaitan dengan lemak, gula dan kalori, dan natrium. Tetapi jangan berikannya! Anda hanya perlu mencuba versi saya yang ringan, yang datang dari laman buku masakan baru saya, “Dari Makanan Junk ke Makanan Bergaya.” Letakkan menu takeout dan mainkan chef malam ini!

Kegembiraan's Low-Calorie General Tso's Chicken
Dapatkan Resipi itu

Ayam Ayam Tart Rendah Rendah Joy

Joy Bauer

Joy Bauer memberikan telur Benedict makeover yang sihat

Jun.06.201604:51