Apakah laci di bawah oven anda dan bagaimana anda menggunakannya?

Dapur kami benar-benar penuh dengan kemungkinan misteri dan berakhir. Tetapi apabila datang ke oven anda, adakah anda benar-benar tahu tujuan setiap pintu dan laci??

Ternyata laci di bawah banyak dapur berfungsi dengan sangat spesifik – dan bukan hanya untuk penyimpanan.

Di dapur wartawan ini, laci ketuhar memegang beberapa helai baking dan kuali cetek. Tetapi ia sebenarnya direka untuk memakan makanan atau membuatnya hangat selepas memasak, menurut Jadual Pencuka.

Dapur Appliances, oven drawer
Lihat laci itu di bawah oven? Ia mungkin tidak digunakan untuk apa yang anda fikirkan! Saham Getty Images

Laman web makanan menjelaskan bahawa jika anda mempunyai ketuhar elektrik, laci mungkin dimaksudkan sebagai ruang untuk menjaga makanan hangat. (Pikirkan apabila anda mempunyai orang-orang dan juggling pelbagai hidangan di dapur!) Dan jika anda mempunyai dapur gas, itu mungkin laci broiling – sesuai untuk menanam atas keju panggang mac ‘n’, contohnya.

Selepas kolektif kami “aha!” Pada masanya, kami mengesahkan dengan chef dan buku masakan pengarang Candice Kumai, yang mengesahkan TODAY Food yang ya, memang ada banyak tujuan untuk laci oven itu.

Al Roker membuat stik rusuk dengan bayam kental dan kentang panggang

21.2.201703:05

“Ia boleh menjadi laci broiler untuk beberapa ketuhar, dan bagi yang lain, ia adalah laci pemanasan,” kata Kumai kepada TODAY Food, sambil menambah bahawa mereka yang menggunakan laci untuk menyimpan periuk dan kuali tambahan tidak sepenuhnya salah. Whew.

“Bagi orang lain, ia mungkin juga untuk penyimpanan. Anda pasti perlu [memeriksa] manual [oven] dan anda akan meneroka keajaiban dunia yang baru!”

Kudos kepada kamu yang sebenarnya masih mempunyai manual asal. Kepada orang lain, nasib baik!