Apa yang anda perlu tahu tentang sirap beras coklat dan bar bijirin

Michelle Hainer / Hari ini

Apabila berita itu keluar minggu lalu bahawa sekumpulan penyelidik Dartmouth telah menemui arsenik yang tinggi di bar bijirin yang mengandungi sirap beras coklat organik, saya segera memeriksa senarai ramuan di bar yang saya makan setiap hari. Ternyata mereka juga mengandungi sirap beras coklat. Saya cemas dan kecewa dengan ini, memandangkan saya memakan bar ini sepanjang kehamilan saya dan terus melakukannya ketika menyusukan anak saya yang berumur 6 bulan. Plus, kerana mereka diberi label organik, saya hanya menganggap mereka lebih baik untuk saya.

Tetapi seperti ramai pengguna lain, saya salah.

“Kebanyakan jenama organik mempunyai bahan-bahan tambahan yang kurang, jadi mereka sering menjadi pilihan yang lebih baik,” kata Keri Glassman, MS, RD, CDN, dan penulis “The O2 Diet.” “Tetapi hanya kerana mereka organik tidak bermakna mereka ‘tidak dimuatkan dengan lemak, gula dan kalori. “

Dan dalam kes ini, “gula” datang dalam bentuk sirap beras coklat organik, yang sering digunakan sebagai pengganti sirap jagung fruktosa tinggi, pemanis yang telah mendapat rep yang buruk selama bertahun-tahun. Tetapi ternyata, tubuh melihat semua pemanis yang digunakan dalam makanan seperti yang sama, menurut Madelyn Fernstrom, pakar pemakanan dari Universiti Pittsburgh School of Medicine dan editor diet dan pemakanan HARI INI.

“Tidak ada makanan tambahan di mana-mana,” katanya. Bagi kandungan arsenik dalam sirap beras coklat, “Apabila kita berfikir tentang tanah di mana makanan ditanam, ada kesan beberapa unsur, seperti arsenik, yang dapat dikesan, tetapi tidak menimbulkan bahaya kepada orang yang memakan makanan. FDA melakukan kerja yang baik (selalu boleh menjadi lebih baik) dalam memantau keselamatan tanah. Sudah tentu, sebagai FDA bersetuju, ia sentiasa boleh disemak semula, tetapi makanan dengan sirap beras coklat selamat untuk dikonsumsi, jika anda memilih. “

Ingin to play it extra safe? Make your own granola bars.
Ingin memainkannya lebih selamat? Buat bar granola anda sendiri.Michelle Hainer / Hari ini

Apa yang anda perlu tumpuan adalah untuk menghidangkan saiz, kalori, serat dan kandungan vitamin dan mineral, kata Fernstrom, yang semuanya boleh didapati dengan hanya membaca panel belakang bungkusan bar. Jika anda ingin menghindari sirap beras coklat semua bersama-sama, Bar Organ Tulen, Bar Lara, Bar Jenis dan Dua Ibu dalam Bar kacang mentah semuanya percuma. Organik tulen dan Lara mempunyai konsistensi brownie-suka (dan rasa coklat yang enak) manakala Bar jenis penuh dengan kacang-kacangan dan buah-buahan dan mempunyai kualiti yang membuat saya merasa seperti sedang makan gula-gula. Saya juga peminat besar membuat bar sarapan sendiri dan jika anda rasa bercita-cita tinggi, cuba resipi ini, disesuaikan daripada versi asas ini di Smitten Kitchen.

Dapatkan lebih banyak petua dan resipi untuk makan bermusim di Dibuat oleh Michelle.