Anda tidak halus: Sandwic bagel yang indah yang anda perlukan untuk mencuba

Jangan laraskan skrin anda. Anda tidak halus. Bagel pelangi yang menakjubkan ini sebenarnya dan ia disumbat dengan gula-gula kapas dan keju krim yang dibekalkan dengan pelangi kuah. Ya, betul.

Pelangi Bagel Stuffed with Funfetti Cream Cheese and Cotton Candy from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Selepas melihat gambar sandwic yang tidak terkawal ini yang telah membasuh makanan Instagram baru-baru ini, saya terpaksa pergi ke sumber, The Bagel Store di Brooklyn, New York. Ketika saya mengambil kereta bawah tanah di Jambatan Williamsburg, saya melihat ke arah Sungai Timur dan bertanya-tanya apakah ia akan merasai cara yang saya bayangkan: seperti unicorn yang menelan seorang puteri yang menelan pelangi yang menelan kastil. Anda mendapat gambar.

Pelangi Bagels from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Tidak mustahil untuk terlepas, sebaik sahaja saya tiba di tempat yang saya berikan pada Rainbow Bagels Technicolor. Pertama, saya bersumpah beberapa kali. Hanya bersikap jujur. Mereka kelihatan seperti Play-Doh, saya fikir. Saya telah mencuba bahagian Play-Doh yang adil saya sebagai seorang kanak-kanak (semua orang melakukan yang betul?) Dan berharap itulah persamaannya berakhir. Gigit pertama mengingatkan saya pada salah satu hidangan kegemaran kanak-kanak buah-buahan, Bread Fruit.

Kapas Candy Bagel at Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Kemudian, saya terpaksa mengetahui sama ada Tasel Candy Bagel cantik berwarna dua ini benar-benar merasakan seperti merawat taman hiburan. Rasa itu sudah pasti.

Psychedelic Bagels at Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Pemilik bakker Scot Rossillo, aka The Bagel Artist, membimbing saya kepada variasi klasik, yang dikenali sebagai Psychedelic Rainbow Bagels yang mempunyai rasa seperti berry serupa. Mereka adalah kegemaran peribadi Rossillo kerana mereka mempunyai pusaran warna dan vena warna yang lebih jelas. “Ini adalah yang paling aneh,” katanya.

Gula-gula Corn Bagels at Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Ia mengambil masa lima jam masa tangan yang konsisten untuk membuat satu kumpulan 100 dari bagel berwarna yang direka dengan bergaya. Dalam jumlah masa yang sama, boleh membuat 1000 bagel tradisional (yang benar-benar lazat dengan cara-saya sangat menyukai rasa kenyang dan rasa versi bawang). Tetapi bagels adalah kanvas Rossillo dan seperti mana-mana artis lain, masa tidak menjadi faktor ketika datang untuk mencipta karya. Sehingga jam sepanjang malam, dia sentiasa datang dengan versi bermusim yang baru seperti gula-gula Bagel Jagung untuk rasa Halloween.

Merah jambu Awareness Bagels at Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Orang-orang muda yang cantik ini boleh didapati pada akhir bulan Oktober untuk bulan kesedaran kanser payudara. Mereka mempunyai rasa vanila yang ringan dan menyenangkan.

Biru Healing Bagels at The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Akan menghantar bagel ke mana saja di A.S. dan Rossillo akan membuat bagel berwarna direka khas untuk sesiapa sahaja, seperti Bagan Penyembuhan Biru yang merupakan permintaan khusus oleh Kathy Wakile dari “The Real Housewives of New Jersey” dan kebetulan berada di .

Pelbagai of Rainbow and Psychadelic Rainbow Bagels from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Kini kembali ke misi saya: mencuba sandwic technicolor bagel yang menakjubkan.

Dihidupkan Rainbow Bagels at Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Langkah pertama: slice membuka keindahan dan ada kaleidoskop bentuk dan warna.

Pelangi Funfetti Cake Cream Cheese at The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Sekarang untuk topping. Ini bukan keju krim biasa. Rossillo memasak kek putih pelangi yang penuh kuah pelangi (mengingatkan Pillsbury’s Funfetti), membolehkannya sejuk dan kemudian hati-hati menggabungkannya menjadi pembekuan keju krim supaya masih terdapat sedikit kek, keju krim dan taburan dalam setiap gigitan.

Pelangi Bagel with Rainbow Sprinkle Cake Cream Cheese and Cotton Candy from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Satu lapisan permen kapas merah jambu dan biru adalah sentuhan penamat. Baiklah, masa untuk ujian yang benar. Gigit pertama.

Pertama bite of Rainbow Bagel Stuffed with Funfetti Cream Cheese and Cotton Candy from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Inilah setiap mimpi gadis kecil (dan besar): sandwic pencuci mulut pelangi yang rasanya seperti mashup kek hari jadi kanak-kanak kegemaran anda, bijirin sarapan pagi kanak-kanak dan gula-gula kapas lembut dan halus.

Menyeberang Section of Rainbow Bagel Stuffed with Funfetti Cream Cheese and Cotton Candy from Brooklyn's The Bagel Store
Alessandra Bulow / HARI INI

Berpisah separuh, sandwic membentuk dua arka berwarna-warni yang menyerupai bentuk pelangi. Satu-satunya perkara yang hilang adalah debu dongeng, tetapi saya tidak akan terkejut jika Rossillo menyiapkan satu kumpulan pada minggu depan.