Amaran semula Vitaminx di seluruh negara: Lebih banyak kontena campuran 100K dipengaruhi

Pemetik api yang licin, berhati-hati: syarikat pembuat blender utama Vitamix telah menarik balik lebih daripada 100,000 unit dua peranti popular selepas 11 orang dilaporkan mendapat kecederaan oleh pisau pemintalan.

Pada 9 Ogos, Vitamix mengeluarkan kenyataan pada pelanggan amaran Twitter yang menggunakan siri Vitamix Ascent dan Venturist yang mungkin mengakibatkan luka.

Hampir dua puluh pengguna melaporkan bahawa mereka memotong tangan apabila bekas dipisahkan dari pangkal, mendedahkan pisau tajam.

“Pengguna perlu berhenti dengan segera menggunakan bekas pengisar yang telah ditarik balik dan hubungi Vitamix untuk kit pembaikan percuma,” menurut kenyataan yang dikeluarkan pada laman web Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna.

Tarik balik secara sukarela melibatkan cawan pengadunan 20-ounce syarikat dan mangkuk pengadunan 8-ounce dengan bilah yang dikeluarkan pada bulan Mac tahun ini dan lebih awal. Tarikh akan ditulis dalam format MM-YY, atau “03-18,” dan boleh didapati di bahagian atas bilah pada asas peranti. Penarikan balik itu menjejaskan sejumlah 105,000 bahagian.

Vitamix Recalls Ascent and Venturist Series Blending Containers Due to Laceration Hazard
Vitamix telah mengimbas semula bekas pencampuran siri Ascent dan Venturist selepas beberapa laporan mengenai kecederaan.cpsc.gov

Bekas yang telah ditarik balik dijual di seluruh negara di laman web rasmi Costco, Williams-Sonoma dan Vitamix dari April 2017 hingga Julai tahun ini, dan harga antara $ 24 hingga $ 500.

Syarikat itu mengatakan bahawa pengisar yang dihasilkan pada bulan April (atau yang lebih baru) tidak mempunyai masalah ini kerana reka bentuk baru telah membetulkan isu tersebut.

“Kami melaksanakan gasket baru ke dalam reka bentuk,” kata Scott Tennant, pengarah komunikasi untuk syarikat itu, kepada Laporan Pengguna. “Bagi pengguna yang memiliki cawan 20 ounce atau mangkuk 8 ounce yang dihasilkan sebelum perubahan reka bentuk, kami akan menghantar secara percuma alat pembaikan yang mudah digunakan. Anda akan menggantikan gasket oren, tanpa alat yang diperlukan, dengan gasket baru. “

Vitamix menawarkan kit pembaikan percuma kepada pengguna yang boleh membuktikan mereka memiliki peranti yang rosak jadi syarikat menasihati orang untuk menghubungi 888-847-8842, atau lawati Vitamix.com untuk menyemak semula sama ada unit campuran mereka terjejas.

Vitamix Recalls Ascent and Venturist Series Blending Containers Due to Laceration Hazard
CPSC.gov

Ini bukan kali pertama syarikat peranti kuliner menghadapi masalah dengan beberapa produknya.

Pada bulan Januari, syarikat itu menyelesaikan tuntutan mahkamah tindakan kelas selepas sesetengah pemilik blender mendakwa bahawa kepingan-kepingan kecil plastik menjadi makanan mereka dari segel utama unit pisau.

Pada tahun 2013, pengguna Vitamix melaporkan bahawa bilah berpecah dari mesin mereka ketika sedang digunakan, yang mendorong pengambilan pemilih yang dipilih.