Alat ini 3-dalam-1 virus terbuka, hirisan dan lubang alpukat dalam beberapa saat

Alpukat sedang berlayar – terima kasih, roti bakar alpukat! Pada masa kini, dalam beberapa dapur, mereka telah menjadi biasa seperti pisang. Tetapi menyiapkannya boleh menjadi sejenis seret.

Kecuali, sudah tentu, anda telah menemui alat alpukat ini OXO 3-dalam-1 dengan lebih daripada 2,000 ulasan positif di Amazon. Ya, ia telah mengubah hidup saya. Sekurang-kurangnya hidup saya di dapur.

Mana-mana alat memasak perlu benar-benar wow saya untuk mendapatkan ruang di laci yang sesak saya. Selepas hanya satu kegunaan, perkara ini terperangkap dengan tempat yang tetap.

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

OXO 3-in-1 Avocado Tool, $ 10, Amazon

OXO 3-in-1 avocado tool
Makan banyak alpukat? Anda memerlukan alat alpukat 3-dalam-1 di dapur anda.OXO / Amazon

Biasanya, saya melanggan teori Alton Brown bahawa “uni-taskers” – alat yang hanya berfungsi satu tujuan – tidak tergolong dalam dapur. Tetapi, kecemerlangan alat alpukat OXO adalah ia sebenarnya mempunyai tiga fungsi: Anda boleh menggunakannya untuk memotong buah-buahan terbuka, keluarkan lubang dan kemudian potong buah ke dalam kepingan walaupun.

Izinkan saya mengira sebab-sebab mengapa saya menyukai perkara ini:

1. Ia menghilangkan lubang seperti tidak ada apa-apa.

Mendapatkan lubang keluar dari alpukat boleh … um … dicey. Secara teknikal, anda sepatutnya memisahkannya ke dalam kawasan untuk membuangnya dengan selamat. Tetapi, banyak daripada kita memukulnya dengan pisau untuk menariknya keluar, yang sama sekali tidak selamat. Alat OXO mempunyai pitter stainless steel yang dibina ke dalamnya. Letakkannya di lubang, belok dan voila! Pit itu keluar. (Sekiranya anda menyukai alpukat kecil ini, ciri-ciri ini mungkin tidak berguna, bergantung pada saiz pit.)

OXO 3-in-1 avocado tool
Itu mudah! Kami pada asalnya membeli alat alpukat OXO untuk alat pengamatan, tetapi ia adalah sampah yang akhirnya menjadi fungsi kegemaran kami.Tracy Saelinger / HARI INI

2. Ia termasuk bahagian hijau gelap alpukat.

Biasanya, apabila anda merangkak dengan avokado dengan cara yang biasa, anda boleh meninggalkan sebahagian besar bahagian gelap-hijau (yang masih lazat!) Dalam kulit. Alat ini merebak dekat dengan kulit buahnya. Oleh itu, anda mendapat setiap bit terakhir. Plus, ia betul-betul dihiris. (Fungsi ini juga berfungsi hebat dengan alpukat kecil.)

OXO 3-in-1 avocado tool
Sekata – dan selamat – iris alpukat dalam satu tangkapan, menggunakan hujung alat lain.Tracy Saelinger / HARI INI

3. Ia boleh menyelamatkan tangan anda.

Kecederaan akibat mengiris alpukat sangat kerap bahawa doktor telah mencipta nama untuk luka tersebut: “tangan alpukat.” Pisau hijau plastik alat OXO menjadikannya sangat sukar untuk mencederakan diri sendiri, tetapi ia cukup kuat untuk mengiris melalui alpukat.

4. Ia adalah mesin basuh pinggan mangkuk.

Tidak seperti kebanyakan pisau chef, yang hanya boleh dibasuh tangan, alat alpukat OXO boleh masuk di mesin pencuci pinggan … cukup berkata.